• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Esame tikri maisto entuziastai – mūsų namuose beveik nebūna dienos be draugų kompanijos, o ką jau kalbėti apie gardų maistą“, – itališkų skonių kepyklėlės atidaryme kalbėjo jos įkūrėja Eglė Lučinskienė. 

20

„Esame tikri maisto entuziastai – mūsų namuose beveik nebūna dienos be draugų kompanijos, o ką jau kalbėti apie gardų maistą“, – itališkų skonių kepyklėlės atidaryme kalbėjo jos įkūrėja Eglė Lučinskienė. 

REKLAMA

Tarp ilgų paieškų, galiausiai įžengusi į Kauno senamiestyje esančias patalpas, Eglė kartu su vyru Mantu suprato, kad tai yra tai, ko ieškojo jau ilgą laiką.

Susižavėję autentiška Kauno senamiesčio architektūra, patogia susisiekimo lokacija, savo mintyse nejučia pradėjo piešti būsimos kepyklėlės vaizdinį.

„Mėgstame Italiją, save vadiname Lucciano šeimyna, tad nedvejodami sugalvojome, kad jaukiose Kauno gatvelėse gims „Lucci bakery“ kepyklėlė. Čia save atrasti gali kiekvienas: nesvarbu, ar jūs, kaip ir mes, mylite Italiją, ar esate tikras Lietuvos patriotas, siūlome nuo nuostabaus skonio itališkų kornetų, fokačia duonos iki varškės pyrago ar skanėstų be cukraus, glitimo. Kepyklėlė yra jaukus derinys tarp lietuviškų ir itališkų skanėstų“, – pasakojo Eglė. 

Besivaišinančius itališkais gardėsiais kepyklėlėje buvo galima sutikti TV3 televizijos laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėją Kristiną Rimienę, mentorių, verslininką Gintautą Strolį su žmona Ernesta, lietuviškos kosmetikos kūrėją Giedrę Veličkienę, knygų autorę Aušrą Župerkaitę-Karoblienę, didžėjų, neretai vinilų magu vadinamą Erichą Juozaitį ir kitus gurmaniškoms idėjoms neabejingus kauniečius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakė renginio viešnia K. Rimienė, dažniausiai už jos šeimos savaitgalio pusryčius ir rytinę kavą yra atsakingas sutuoktinis.

REKLAMA

„Tuomet turime tradiciją pasilepinti vėlyvaisiais pusryčiais – tai vienas iš mano mėgstamiausių savaitės momentų. Paprastai jie būna labai jaukūs: ilgesnis miego metas, tada lėtai gerdami kavą planuojame savaitgalį. Pusryčių meniu keičiasi, bet dažnai turime šviežių bandelių ar kruasanų, įvairių sūrių, vaisių, įvairiausių patiekalų iš kiaušinių – omletų, šakšuką. Be to, kartais savaitgalio rytinį brančą rengiame su draugais. Tada susitinkame mieste ir skanaujame įvairiai paruoštas kiaušinienes. Mano vyras yra tikras maisto entuziastas, todėl moka gaminti tobulą šakšuką ir Benedikto kiaušinius. Jam labai patinka gilintis į maisto ruošimo subtilybes, todėl mūsų pusryčiai visuomet būna tikras malonumas. Tokios akimirkos su šeima ir draugais yra neįkainojamos!“, – sakė žinoma laidų vedėja ir floristė. 

REKLAMA
REKLAMA

Kristina prisipažino, kad Italija ją visada žavėjo jos žmonių sugebėjimu džiaugtis kiekviena akimirka.

„Jų tradicija rytais pradėti nuo saldaus stalo su įvairiais kepiniais ir pyragėliais yra tiesiog nuostabi! Tai toks puikus būdas pradėti dieną nuo saldumo. Kalbant apie itališkus skanėstus, dievinu tiramisu, cannoli ir panna cottą. Kiekvienas iš šių desertų turi unikalų skonį ir tekstūrą, kurie tiesiog tirpsta burnoje. Ir, žinoma, nepamirškime itališkų ledų. Ta šalis tiek mums davė, tereikia nepamiršti ir pasiimti. Kaip floristė, estetika man yra itin svarbi, bet kai kalbame apie maistą, aš ypatingai vertinu skonio paletę. Namuose taip pat mėgstame gaminti saldėsius. Sakau daugiskaita, nes mūsų virtuvėje labiau karaliauja vyras. Man patinka derinti grožį ir skonį, todėl desertų dekoravimas yra tikras malonumas. Valgomos gėlės gali suteikti desertams ypatingą akcentą tiek skonio, tiek estetikos prasme“, – neabejoja K. Rimienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kepyklėlėje būtent šviežumas yra vienas iš svarbiausių kepinių sudedamųjų dalių.

Kiekvieną dieną darbai pradedami 5 val. ryto.

„Siekiame, jog klientai pasimėgautų šviežumu. Dėl to, kaip ir prabangiuose restoranuose, mūsų kepyklėlės meniu nėra itin didelis. Visa esmė – skirti ypatingą dėmesį kiekvienam gardumynui. Norime, kad klientas gautų gaminį, kuris yra paruoštas čia ir dabar. Tad, jei sustojate trumpam, pasilepinti saldžiai akimirkai, pietų pertraukai ar ieškote sveikuoliškų kepinių alternatyvų – mūsų kepyklėlėje jūsų visada lauks šviežutėliai gaminiai“, – kepyklėlės koncepciją pristatė E. Lučinskienė.

REKLAMA

Kepyklėlė savaitgaliais siūlys ir pusryčių meniu: bus galima paskanauti naminių lietinių ar avokado skrebučių su kiaušiniu. 

„Apkeliavome daug šalių, pasisėmėme nemažai patirties ir išragavome visą galybę kepinių. Į mūsų kepyklėlę ateina ir italai, tad mums didelis komplimentas ir iš jų pusės – jie čia jaučiasi kaip namie. Visuomet ieškome naujų skonių, eksperimentuojame ir tobulėjame. Neretai lankytojus kviečiame sudalyvauti degustacijose. Mėgstame bendruomeniškumą, naujas pažintis ir su šypsena pasitinkame kiekvieną lankytoją“, – žmonos pasakojimą papildė Mantas Lučinskas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų