Ši šalis užburia ne tik savo gamta, architektūra, žmonėmis ir viską nustelbiančiu tango, bet ir ypatingais skoniais. Todėl prieš didįjį sekmadienio finalą Gian Luca atskleis, kaip namuose susikurti tikrą argentinietišką šventę, kurios pažiba taps jautienos didkepsnis.
„Šioje laidoje išvysite pakankamai mėsos – tiek, kad galėčiau į argentinietišką šventę pakviesti savo bičiulį Vytautą Medinecką-Ironvytą“, – įspūdingais raumenis garsėjantį reperį pristatys virtuvės šefas.
Gian Luca žiūrovams primins ir tai, jog jau šį sekmadienį, kitaip nei įprasta, „Tangomanų“ nugalėtoją rinks ne Buenos Airių gyventojai, o Lietuvos žiūrovai – nepamirškite balsuoti už sau labiausiai patikusią porą, vertą laimėtojų titulo!
O naujienų portale tv3.lt visą savaitę vyksta ir kitas balsavimas – mylimiausios poros rinkimai, kuri finalo metu bus apdovanoti specialiu prizu. Mylimiausia pora gali tapti netgi tie, kurie iš projekto jau iškrito – pavyzdžiui, Ironvytas ir jo partnerė Paola! Balsuoti kviečiama čia: www.tv3.lt/tangomanai
Šį sekmadienio rytą, tapęs kviestiniu „La maistas“ svečiu, Ironvytas prabils ir apie kitą svarbią šokių projekto dalį – maistą. „Labai pasiilgau gerų steikų, nes tai Argentinoje valgėme dažniausiai. Tiesą sakant, ten nuo jų jau net norėjosi pailsėti. O žinai, ką pirmiausiai suvalgiau grįžęs į Lietuvą? Cepelinų!“ – sakys jis, o Gian Luca pripažins, kad tą patį padarė ir pats.
Ir nors jautienos didkepsniai Argentinoje kainuoja pigiau nei kava, ši šalis garsėja ir kitais tradiciniais patiekalais. Pavyzdžiui, kibinus primenančiomis empanadomis, kurios ypač žavėjo projekte dalyvavusias moteris.
Būtent maistas, anot reperio, jį suviliojo ryžtis ir šiam, didžiausiam savo gyvenimo nuotykiui. „Žinai, kaip kačioką suvilioti kelione? Pasakyti, kad Argentina susideda iš daug saulės, šokio ir … daug mėsos! Galvojau, kad keliausime, valgysime steikus ir šiek tiek pašoksime, tačiau kai prasidėjo repeticijos, supratau, kad šokis tapo gyvenimo dalimi“, – pasakos jis.
Tačiau kai šoko, Ironvytas pripažins su niekuo nekonkuravęs – svarbiausia jam buvo mėgautis procesu. Tiesa, jis ypatingą atsakomybę jautė ir prieš Paolą – savo profesionalią partnerę iš Argentinos. Lyginant su kitomis argentinietėmis, būtent ji, anot Gian Lucos, spinduliavo didžiausiu švelnumu.
„Ji be gali jautri, tikra menininkė. Kai iš projekto iškritome, ašarojo visa chebra. Aš dar bandžiau sakyti, kad nieko tokio, tačiau tada pamačiau Paolą, ir kaip mano partnerei rieda ašaros. Kai moteris verkia, man, kaip vyrui, pradėjo kilti emocijos“, – pasakos jis.
O kurią porą – Simoną Burbaitę ir Juaną, Tomą Vaškevičiūtę ir Jose, Dainių Kazlauską ir Ayelen ar Inetą Stasiulytę ir Marcos – Ironvytas palaikys finale, žiūrovai sužinos laidoje.
Kartu su Ironvytu Gian Luca paruoš ir ypatingą, argentinietiškų skonių kupiną jautienos didkepsnį. Kodėl prieš kepant mėsą svarbu ją bent dvi valandas palaikyti kambario temperatūroje? Kodėl prieš kepant mėsą būtina nusausinti? Galiausiai, kodėl net ir tuomet, kai mėsa iškepa, siūloma palaukti bent 10 minučių prieš ją valgant? Visi atsakymai – jau šį sekmadienį.
„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!