„Manau, kad žiema yra geriausias metas išmokti virti natūralų, gydantį ir patį skaniausią naminį sultinį, jei dar tokio nesate virę! O kad sultinys būtų skanus ir naudingas organizmui, reikia žinoti kelias pagrindines taisykles, kurias papasakosiu jau šio šeštadienio laidoje. Taip pat parodysiu ir tai, kaip greitai pagaminti skanią kukulių sriubą. O desertui – mano mamos obuolių kremo receptas, kuris puikiai tiks tiems, kuriems norisi lengviau ir ne taip saldžiai“, – atskleis ji.
Kukulių sriubai reikės:
- 2 l vištienos sultinio;
- Pusės kilogramo šviežių dešrelių;
- Kelių bulvių;
- Nedidelio brokolio;
- Poros saujų špinatų;
- Česnako skiltelės;
- Puodelio grietinėlės;
- Druskos.
Gaminimo eiga
Iš dešrelių išspauskite faršą ir iš jo padarykite nedidelius kukuliukus. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus ir sudėkite kukulius. Juos apkepinkite. Kai kukuliai gražiai apskrus, juos išimkite, o tada į tą patį puodą sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, ir pakepinkite jį tol, kol jis suminkštės.
Supilkite sultinį, sudėkite bulves ir kukulius atgal į puodą, įberkite druskos ir palikite virti ant vidutinės kaitros. Kai bulvės suminkštės, sudėkite susmulkintus brokolius, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pavirkite.
Prieš pat pabaigą sudėkite špinatus, o tuomet gerai viską išmaišykite ir palikite pavirti kelias minutes. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!