• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas Justinas Raugala visai neseniai turėjo išskirtinę galimybę savo talentą parodyti žinomiems pramogų pasaulio atstovams – jis tiekė maistą Inetos ir Ąžuolo Žvagulių vestuvėse. Darbas šioje šventėje jam tapo neeiline patirtimi – ne tik dėl aukšto renginio lygio, bet ir dėl asmeninio ryšio su jaunaisiais.

Virtuvės šefas Justinas Raugala visai neseniai turėjo išskirtinę galimybę savo talentą parodyti žinomiems pramogų pasaulio atstovams – jis tiekė maistą Inetos ir Ąžuolo Žvagulių vestuvėse. Darbas šioje šventėje jam tapo neeiline patirtimi – ne tik dėl aukšto renginio lygio, bet ir dėl asmeninio ryšio su jaunaisiais.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Justinas Raugala atvirai prakalbo apie darbo subtilybes vestuvėse bei atskleidė, kokiais patiekalais džiugino svečius.

Prakalbo apie vestuves

J. Raugala jau ne vienerius metus yra I. Puzaraitės-Žvagulienės bičiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi esu senas Inetos vaikystės draugas, tarpusavio pasitikėjimas buvo natūralus. Jie turėjo keletą pageidavimų – norėjo, kad meniu atspindėtų sezoniškumą ir būtų estetiškas, bet didžiąja dalimi suteikė man visišką kūrybinę laisvę. Tai leido sukurti patiekalus, kurie buvo ne tik skanūs, bet ir asmeniškai prasmingi“, – dalijosi šefas.

REKLAMA

Pasiteiravus, kaip sekėsi dirbti daug žiniasklaidos dėmesio sulaukusiose vestuvėse, vyras šyptelėjo: „Darbas Inetos ir Ąžuolo vestuvėse buvo labai įdomi ir maloni patirtis. Pora turėjo aiškią viziją, tačiau tuo pačiu pasitikėjo mano sprendimais, todėl bendradarbiavimas buvo sklandus. Projektas išsiskyrė nuoširdžia atmosfera, estetiškomis detalėmis ir puikia komanda – visa tai paliko tikrai gerą įspūdį.“

REKLAMA
REKLAMA

Vestuvėms ruoštasi kelis mėnesius: procesas vyko palaipsniui – nuo pirmųjų idėjų iki galutinio meniu derinimo.

„Didžiausias iššūkis buvo užtikrinti aukščiausią kokybę didesniam žmonių kiekiui – svečių su personalu buvo virš 100. Reikėjo tiksliai suplanuoti logistiką, kad visi patiekalai būtų patiekti švieži, estetiški ir laiku. Tai pareikalavo gero komandos darbo ir dėmesio detalėms. Kadangi mums tai nebuvo pirmos vestuvės, ir šįkart viską padarėme be jokių kliurkų. Aišku, miegojome mažai“, – juokėsi J. Raugala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svečių reakcija

Pasak Justino, labiausiai nustebino svečių reakcija. „Buvo smagu matyti, kad maistas palietė žmones emociniu lygmeniu. Pirmuosius patiekalus išnešiau pats į salę, po kelių akimirkų grįžau, paklausiau: „Kaip maistas?“ Išlydėtas buvau aplodismentais. Neslėpsiu, jausmas stiprus... Nuėjo per kūną ne tik šiurpuliukai, bet ir ašara kaupėsi“, – džiaugėsi jis.

REKLAMA

Šventės metu svečiai buvo vaišinami trimis skirtingais užkandžiais: vegetarišku karpačiu su rūkytais burokėliais, ožkos sūrio bombelėmis ir auksiniais lazdynų riešutais, jautienos karpačiu su alksnio dūmo poskoniu bei klasikiniu variantu. Karštieji patiekalai – antienos krūtinėlė ir vilkėseris su „Prosecco–omaro“ padažu – buvo parinkti taip, kad subalansuotų skonius ir išlaikytų šventišką nuotaiką.

REKLAMA

„Panaudojau kelis lietuviškus akcentus – rūkyti ekologiško ūkio burokėliai ir auksu padengti lazdynų riešutai. Tai suteikė patiekalams savitumo. Norėjosi, kad skoniai būtų šiuolaikiški, bet su subtiliu lietuvišku prieskoniu“, – atskleidė jis.

Jis džiaugėsi, kad patiekalai sužavėjo svečius. „Labiausiai pagyrų sulaukė burokėlių karpačis – Irūnai jis paliko itin stiprų įspūdį. O vakaro vedėjas Justinas Jankevičius jautienos karpačį pavadino tiesiog „kosmosu“. Iš tikrųjų visi patiekalai turėjo savo „cinkelį“. Svečių reakcijos parodė, kad lūkesčiai buvo ne tik pateisinti, bet ir gerokai viršyti – drąsiai galima sakyti, jog 2000 %“, – džiaugėsi virtuvės meistras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo atsižvelgta į įvairius mitybos poreikius – siūlyti vegetariški, be glitimo ar pagal individualius poreikius pritaikyti patiekalai. „Svarbu, kad kiekvienas svečias jaustųsi įtrauktas ir galėtų mėgautis maistu be kompromisų“, – pabrėžė J. Raugala.

Ilgametė patirtis ir meilė savo darbui

Virtuvės šefas, dirbantis šioje srityje jau daugiau nei 20 metų, iš kurių 16 praleido užsienyje, valdo du restoranus – „Hashtagas by Justin Chef“ Lazdijuose ir „No Onion“ Druskininkuose. „Maistas man visada buvo ne tik darbas, bet ir kūrybos bei saviraiškos forma“, – sakė Justinas.

REKLAMA

Paklaustas, kas sunkiausia jo profesijoje, šefas atsako – atsakomybė ir nuolatinis siekis nepriekaištingo rezultato. Tačiau tikrosios emocijos atsiskleidžia, kai kalba apie tai, kas teikia džiaugsmą: „ Kai matai, kad maistas suteikia emociją, sujungia žmones ir tampa dalimi ypatingos akimirkos. Tada visa įdėta energija atsiperka su kaupu. Džiaugsmu trykšta širdis, kad galėjau prisidėti prie Inetos ir Ąžuolo šventės.“

REKLAMA
Kas per įvykis ,10 metu gyveno susidėję sugyventiniai ir nutarė susirašyti ,dabar turi visiems rūpėti ką per sugyventinių pjankę valgė ir gėrė jų sugėrovai , ir kam nuo šnapso kaupėsi ašaros.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų