• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikėjas Viktoras Vaikšnoras, prieš aštuonerius metus sugrįžęs iš užsienio, Plungėje atsidarė restoraną „Skalvija“. Šioje vietoje jis susipažino ir su Sandra Žutautiene. Verslo partneriais ir mylimaisiais tapusią porą dabar restorane galima sutikti kone kiekvieną dieną – vyras čia pluša virtuvėje, o moteris darbuojasi už baro. Ir nors šiuo metu daugelis maitinimo įstaigų išgyvena itin sunkų laikotarpį, Sandros ir Viktoro restorane ne taip jau paprasta rasti laisvą staliuką.

Atlikėjas Viktoras Vaikšnoras, prieš aštuonerius metus sugrįžęs iš užsienio, Plungėje atsidarė restoraną „Skalvija“. Šioje vietoje jis susipažino ir su Sandra Žutautiene. Verslo partneriais ir mylimaisiais tapusią porą dabar restorane galima sutikti kone kiekvieną dieną – vyras čia pluša virtuvėje, o moteris darbuojasi už baro. Ir nors šiuo metu daugelis maitinimo įstaigų išgyvena itin sunkų laikotarpį, Sandros ir Viktoro restorane ne taip jau paprasta rasti laisvą staliuką.

REKLAMA

Pastaruoju metu Lietuvoje pastebimai vienas po kito užsidaro restoranai ir kavinės – vieni dėl augančios mokestinės naštos, kiti dėl gerokai sumažėjusių klientų srautų. Tarp jų – ir žinomų šalies šefų bei konditerių įmonės, kurioms, atrodytų, populiarumo netrūko.

REKLAMA
REKLAMA

Viktoro ir Sandros restorane – klientų eilės

Tačiau atlikėjai, verslininkai V. Vaikšnoras ir S. Žutautienė turi kuo pasidžiaugti – kai aplinkui vis pasigirsta kalbos apie vieno ar kito restorano uždarymą, judviejų „Skalvija“ išgyvena geriausią laikotarpį per visus beveik aštuonerius gyvavimo metus. 

REKLAMA

„Per aštuonerius metus padarėme tikrai didelį įdirbį, praėjome visus sunkumus, išgyvenome pandemiją. Dabar klientų srautas „Skalvijoje“ yra stabilus. Per visus restorano gyvavimo metus niekada neturėjome tiek daug klientų, kiek jų turime dabar. Į šį verslą abu įdedame labai daug savo laiko ir širdies, stengiamės, kad visi iš čia išeitų patenkinti. Kadangi patys daug dirbame, galbūt todėl ir nesiskundžiame klientų srautu“, – naujienų portalui tv3.lt pasakojo V. Vaikšnoras.

REKLAMA
REKLAMA

Kad Viktoras ir Sandra yra atsidavę savo restoranui, nesuabejotų nė vienas – juodu ne tik vadovauja įmonei, bet ir patys joje nuolat darbuojasi. V. Vaikšnoras „Skalvijoje“ pluša virtuvėje, o S. Žutautienė darbuojasi už baro. Vyras neslepia, kad dalis klientų į restoraną užsuka vien norėdami su judviem pabendrauti.

„Praėjusią vasarą tikrai pastebėjome, kad nemaža dalis žmonių į restoraną atvažiavo vien dėl mūsų, nes žino, kad čia darbuojamės. Yra klientų, kurie vykdami į Klaipėdą, Palangą ar Šventąją, netgi prasiilgina kelią, kad sustotų pas mus pavalgyti. Su klientais visada pabendraujame, nusifotografuojame. Neseniai pasirodė ir viena laida, kurioje gaminau žemaitišką patiekalą. Po šios laidos į restoraną pradėjo važiuoti dar didesnis srautas žmonių“, – pasidžiaugė verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausiu iššūkiu tapo pandemija

Kaip pasakojo Viktoras, nors šiandien „Skalvija“ išgyvena itin šviesų laikotarpį, per aštuonerius metu buvo visko. Neaplenkė net ir tokie momentai, kai viską norėjosi mesti.

„Pandemijos laikotarpis buvo pats sunkiausias. Tačiau nors ir negalėjome priimti klientų, pats vežiodavau žmonėms maistą į namus. Buvau kurjeris, – juokėsi V. Vaikšnoras. – Tuo metu galėjome gulėti ant sofos, žiūrėti televizorių ir gauti valstybės išmokas. Bet vis tiek darbavomės kiekvieną, stengėmės išlaikyti restoraną. Vėliau pradėjo didėti mokesčiai, tai irgi kėlė sunkumų.“

REKLAMA

Visgi Viktoras ir Sandra įveikė visus sunkumus ir dabartinį „Skalvijos“ gyvavimo laikotarpį vadina „šviesos metu“. O labiausiai vyras džiaugiasi, kad žmonės į restoraną atvažiuoja iš visos Lietuvos.

„Kartais savaitgaliais žmonės laukia eilėje po valandą ar net kelias. Galbūt kiti galvoja, kad pas mus čia didelė karčiama su pokylių sale, tačiau iš tikrųjų mūsų restoranas nėra didelis, turime tik vienuolika staliukų. Bet mums to užtenka. Labai džiaugiuosi, kad su tokiu mažu restoranu pritraukiame žmonių iš visos Lietuvos. Savaitgaliais ant dviejų rankų pirštų galima suskaičiuoti, kiek klientų yra iš Plungės, visi kiti – iš kitų miestų. Būna, kad ir iš užsienio grįžta žmonės, atsiveža čia savo tėvus“, – teigė jis.

REKLAMA

Pasak Viktoro, norint pritraukti į restoraną žmonių, labai svarbu pačiam į tai įsitraukti ir nuolat rodyti klientams, ką galima rasti čia atvykus. Todėl kai tik turi laisvo laiko, V. Vaikšnoras su sekėjais dalijasi virtuvės užkulisiais.

„Jeigu pats dirbu virtuvėje, socialiniuose tinkluose rodau, kaip gaminu patiekalus. Pastebiu, kad žmonėms labai patinka tokie filmukai. Kasdien rodome, ką darome restorane, ką čia galima rasti. Tai – labai svarbu, neužtenka tik kartą per savaitę įdėti meniu ar užrašyti lentą ir padėti lauke. Reikia pačiam viskame dalyvauti, o ne tik vaidinti direktorių“, – šyptelėjo verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunku rasti naujų darbuotojų 

Iš užsidariusių maitinimo įstaigų vadovų ne kartą buvo galima išgirsti ne tik apie mokesčių naštos, mažėjančio klientų srauto, bet ir darbuotojų trūkumo problemą. Pasak jų, šiais laikais žmonėms labiau apsimoka gauti pašalpas ir nedirbti. Pats V. Vaikšnoras taip pat neslėpė, kad naujų darbuotojų paieška dažniausiai tampa iššūkiu.

REKLAMA

„Rodos, gyvename ne kaime, o mieste, bet darbuotojų rasti būna labai sunku. Mūsų restorane dirba nedaug žmonių, daugelis jų tai daro nuo pat restorano įkūrimo pradžios. Tačiau kartais būna situacijų, kai kažkas išeina ir tenka ieškoti naujų. Bet į skelbimus atsiliepia nedaug žmonių.

Pernai vasarą turėjome tokią situaciją, kai restorane dirbo tik keli žmonės. Buvo labai sunku, per visą vasarą su Sandra turėjome tik vieną dieną, kai nuvykome atsikvėpti prie jūros“, – prisiminė pašnekovas.

REKLAMA

Šią vasarą Sandra ir Viktoras restorane jau turi pastiprinimo, tačiau ilgesnių vasaros atostogų verslininkams ir atlikėjams vis tiek nenusimato. Anaiptol, geriausiu atveju juodu ilsėsis tik keletą dienų.

„Vasarą į restoraną atvažiuoja ir autobusai su ekskursijomis, tad nors ir turime pastiprinimo, šiltasis sezonas vis tiek bus darbingas. Manau, kad rasime keletą dienų atsitraukti nuo darbų ir bent pabūti prie jūros, bet ilgesnėms atostogoms neturime laiko. Atrodo, kiti atostogauja bent jau savaitę, vis išskrenda kur nors, bet mums taip nepavyksta“, – pripažino V. Vaikšnoras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio pabaigoje pasidomėjus apie ateities planus, Viktoras atskleidė, kad restorane planuojamas vienas vasariškas atnaujinimas. Tačiau planų plėsti veiklą ar atidaryti daugiau restoranų juodu su Sandra nepuoselėja.

„Planuojame lauke padaryti nedidelę terasą, kad žmonės galėtų smagiai pasėdėti lauke geriant kavą. O plėstis nelabai turime kur, atidaryti dar vieno restorano tikrai neplanuojame. Jau vieną turėti yra labai didelė atsakomybė. Man atrodo, kad geriau turėti vieną, bet prižiūrėtą, numylėtą ir nuolat užpildytą“, – kalbėjo V. Vaikšnoras.

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ restoranas „Skalvija“ kiekvieną dieną dalijasi dienos pietų meniu, kuriuose galima sužinoti, kokie patiekalai siūlomi ir kiek jie kainuoja.

Kaip nurodoma skelbiamuose meniu, dienos sriubos „Skalvijoje“ kainuoja nuo 1,8 euro, šaltibarščių porcija – 3.5 euro. Salotų kainos prasideda nuo 6 eurų, o karštųjų patiekalų – nuo 4 eurų. Dienos pietų komplektas (sriuba + antras patiekalas) kainuoja 6,5 euro.

REKLAMA
Labai pariko maistas ir Sandrutė labai gražei mus aptarnavo.kai važiuosime pro šali.tikrai užsuksime vėl pavalgyti
Kokie šaunuoliai Jūs!

Jeigu tamsta būtum lankęs (-kiusi) mokyklą,gal ir komentarą be klaidų būtumei parašęs (-iusi).....
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų