• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje minios žmonių plūdo į brangių mėsainių festivalį. O skonių kupina įvairiausių – nuo tradicinių iki egzotiškų burgerių, ar net iki desertinių su ledais. Organizatoriai sako, kad dabar „burgeris“ tampa kone tradiciniu lietuvišku patiekalu šalia tautiečių mėgstamų šaltibarščių, tad nenuostabu, kad festivalyje gali už jį nulupti ir didesnes kainas. 

Vilniuje minios žmonių plūdo į brangių mėsainių festivalį. O skonių kupina įvairiausių – nuo tradicinių iki egzotiškų burgerių, ar net iki desertinių su ledais. Organizatoriai sako, kad dabar „burgeris“ tampa kone tradiciniu lietuvišku patiekalu šalia tautiečių mėgstamų šaltibarščių, tad nenuostabu, kad festivalyje gali už jį nulupti ir didesnes kainas. 

REKLAMA

Festivalyje beveik visi mėsainiai viršijo 10 eurų kainą,  o gurmanai už „burgerį“ su aštuonkoju sumokėdavo net 19 eurų.

Daugiau apie tai – TV3 žiniose. 

Vilniaus Tymo turguje buvo pilna žmonių, kurie yra pasiruošę paragauti įvairiausių burgerių. O vykstančiame mėsainių festivalyje įvairovė tikrai stebino.

Štai mėsainio, prie kurio pridedamos indoneziškos salotos su kokosų griežinėliais bei gruzdintos bulvių košės gabalėliu, kaina – 10 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ar teko girdėti apie mėsainius, bet be mėsos, o su ledais? Tokio deserto gamybos procesas vyksta taip: ledai uždedami ant bandelės ir pasirenkamas norimas priedas. 

REKLAMA

Ir po pusės minutės pagaminamas kosmoso lėkštės formos ledų sumuštinis. O prakandus – saldūs vaniliniai ledai ištirpę tarp bandelių.

Už bulvytes moka atskirai

Tačiau nederėtų užmiršti ir tradicinių bei visiems širdžiai artimų mėsainių.

„Aprūkom jautienos sprandinę, ją patroškinam sultinyje, vėdinam barbekiu padažiuką ir va, dedam ant kopūstėlių, salotų ir tiesiog viskas tirpsta, viskas susimaišo burnoj ir tiesiog mua, tiesiog fantastika“, – pasakoja „Ramo dūmo“ vadovas Ramūnas Golcas. 

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės pasakoja, kokius mėsainius užsisakė ir kiek už juos sumokėjo:

„Nusipirkau burgerį su aštuonkoju, va matosi pora čiuptuvų išlindusių. Šitas burgeris – 19 eurų.“

„Šiaip skundėmės, bambėjom truputėlį tarpusavy, sakėm, kad daug kainuoja ir dar bulvyčių neduoda Matėm 13, 14 už burgerį ir dar už bulvytes prašo 4 eurų.“

„Būdavo gal iki 10, kažkas tokio, tai man taip okey, bet virš 10 – jau too much.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tampa tradiciniu patiekalu

Vieni gamintojai tikina, kad jų mėsainiai nebrango, tačiau kiti prisipažįsta, kad kainą nusprendė pakelti:

„Kadangi dirbame ne vietoje, ne mūsų taške, kur esame, tai mes šiek tiek kainą pakėlėm. Nu, keliais euriukais.“

„Visos tos pačios kainos, kaip yra pas mus parduotuvėje, festivalyje, ar pas mus restorane, tai nekėlėme jokių kainų.“

Pasak organizatorių, šiais metais iš viso susirinko 21 skirtingas mėsainių gamintojas. Organizatoriai pabrėžia, jog šie sumuštiniai Lietuvoje jau tampa tradiciniu patiekalu, vejasi ir cepelinus, ir kebabus bei šaltibarščius.

REKLAMA

„Pats burgeris Lietuvoje, na, sakyčiau, taip, yra populiarus, kadangi tai rodo, kad kiekvienoje kavinėje, tikriausiai, gali rasti – kur yra šaltibarščiai, dažniausiai bus ir burgeris“, – teigia „Burger fest“ festivalio organizatorius Karolis Bakutis. 

Organizatoriai sako, kad mėsainių festivalio tikslas – skatinti žmones būti kartu, pasimėgauti šiltais orais bei skaniais įvairių rūšių sumuštiniais. O valgytojai mano, kad tai ir puiki proga „burgerininkams“ papildomai uždirbti.

Daugiau apie tai sužinokite vaizdo reportaže, esančiame straipsnio viršuje. 

tv3.lt

reikes i vilniu varyt mesainiu...)))
Kosminė kaina Lietuvoje tai tik ponai gali pirkti o ne paprasti žmonės
Tegul moka bet paskiau nereikia verkti k
Tegul moka bet paskiau nereikia verkti k
Va taip
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų