Jos skaičiuojamas penkių pagrindinių maisto produktų grupių kainų indeksas birželį krito 2,3 proc. – gerokai daugiau nei per ankstesnius du mėnesius (atitinkamai 0,6 proc. ir 0,8 proc.), bet buvo 23,1 proc. aukščiau nei pernai birželį. FAO šio indekso kritimą praėjusį mėnesį aiškina augalinių riebalų, grūdų ir cukraus pasaulinių kainų nuosmukiu, kuris gerokai atsvėrė pieno ir mėsos produktų brangimą.
Grūdų kainų indeksas per mėnesį nukrito 4,1 proc., kviečių kainoms sumenkus 5,7 proc., nors jos buvo 48,5 proc. didesnės nei pirmąjį praėjusių metų vasaros mėnesį.
Augalinių riebalų kainos birželį buvo vidutiniškai 7,6 proc. mažesnė negu gegužę, o cukrus per mėnesį atpigo 2,6 procento.
Tuo tarpu mėsos kainų indeksas per mėnesį pakilo 1,7 proc., labiausiai brangus paukštienai, pieno produktai brango vidutiniškai 4,1 procento.
FAO pasaulio maisto kainų indeksas atspindi penkių maisto produktų grupių – grūdų, mėsos, pieno produktų, augalinių riebalų ir cukraus – kainų pokyčius tarptautinėse rinkose.