Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Patiekalai iš šunienos tikriausiai susuktų ne vieno lietuvio skrandį, tačiau Šiaurės Korėjoje šunų mėsa labai mėgstama – ypač vasarą, nes laikoma lengvu maistu.
Tad nieko nestebina kasmet Šiaurės Korėjoje vykstantis ir net keturias dienas trunkantis konkursas, kuriame karaliauja patiekalai iš šunienos. Asortimentas tikrai platus. Maisto mugės svečiai gali paragauti įvairių troškinių, kotletų, šunų šonkaulių ar sriubos.
„Šunienos sriuba yra neriebi, pikantiško ir sodraus skonio, o sotumo jausmą pajusi jau po pirmo dubenėlio. Daug pastangų įdėjome, kad sriuba atrodytų kaip jautienos sultinys, būtų skaidrios spalvos ir tik su plonyčiu riebalų sluoksniu viršuje. Tačiau dar nežinome, kaip mums seksis konkurse su šiuo patiekalu“, – savo patiekalą demonstravo konkurso dalyvė Sin Kyong Ran.
Šiemet konkurse rungiasi bent 200 šefų, kurie ne tik pristato savo geriausius patiekalus iš šunienos, bet ir dalinasi receptais, kad žmonės namuose galėtų pasigaminti lietuvio gomuriui neįprastų skanėstų.
Šiaurės Korėjoje šuniena laikoma saldžia mėsa, o vertinama ji, nes yra geras energijos šaltinis. Bent kol kas šiauriečiai šunų mėsos iš savo virtuvės išbraukti neketina. Priešingai nei jų kaimynai – jau nuo 2027-ųjų Pietų Korėjoje įsigalios įstatymas, draudžiantis valgyti šunų mėsą.
Straipsnis parengtas pagal TV3 žinių reportažą.
Visas TV3 Žinias žiūrėkite čia:

















































































































































































































































































