Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Kai šiluma žiemą, o vasarą gera žinia kai vėsu, meskit melus etery
dundulis, tai cia tas is norfos?
@dundulis
tau paukšti praplėsti akiratį. Dundulis – tai ne vien gerai žinomas alaus prekės ženklas, tai – bendruomenė entuziastingų aludarių, kuriuos vienija idėja kurti tvarų, gamtos ir vietos kultūros pajutimo įkveptą alų.
Niekas gerai net ir neatsimena tikslios datos, bet tikrai 2012 metais veiklūs namų aludariai sukirtę rankomis su patyrusiais Panevėžio ir Širvėnos bravorais išvirė pirmąjį, vietinę Lietuvos alaus rinką sudrebinusį alų.
Mūsų pasaulėjauta glaudžiai siejasi su Gamta. Kurdami alų, mes įsiklausome į mus supančią aplinką. Mokydamiesi iš Gamtos dermės, bandome įpinti į gėrimą vietos augmenijos teikiamų žolynų, žiedų ir vaisių. Vadovaujamės taisykle, jog mažiau yra daugiau.
Neslėpsime, jog mums nesvetimos Lietuvos aludarystės tradicijos. Jos mus įkvepia ir motyvuoja. Todėl bandydami jas geriau pažinti, mes lankome vietos aludarius. Semiamės iš jų unikalių alaus darymo subtilybių, bandome atrasti senųjų mielių , apynių bei grūdinių kultūrų veisles naudotas alui daryti. Kapstomės istorijos archyvuose, vildamiesi užčiuopti praeityje kažką naujo.
Mes nuoširdžiai tikime, jog alus turi turėti savo charakterį, suformuotą vietos aplinkos, istorijos ir aišku pačių mūsų ! Bet šiuo atveju, tai apie griaustinį ar Perkūną.
Niekas gerai net ir neatsimena tikslios datos, bet tikrai 2012 metais veiklūs namų aludariai sukirtę rankomis su patyrusiais Panevėžio ir Širvėnos bravorais išvirė pirmąjį, vietinę Lietuvos alaus rinką sudrebinusį alų.
Mūsų pasaulėjauta glaudžiai siejasi su Gamta. Kurdami alų, mes įsiklausome į mus supančią aplinką. Mokydamiesi iš Gamtos dermės, bandome įpinti į gėrimą vietos augmenijos teikiamų žolynų, žiedų ir vaisių. Vadovaujamės taisykle, jog mažiau yra daugiau.
Neslėpsime, jog mums nesvetimos Lietuvos aludarystės tradicijos. Jos mus įkvepia ir motyvuoja. Todėl bandydami jas geriau pažinti, mes lankome vietos aludarius. Semiamės iš jų unikalių alaus darymo subtilybių, bandome atrasti senųjų mielių , apynių bei grūdinių kultūrų veisles naudotas alui daryti. Kapstomės istorijos archyvuose, vildamiesi užčiuopti praeityje kažką naujo.
Mes nuoširdžiai tikime, jog alus turi turėti savo charakterį, suformuotą vietos aplinkos, istorijos ir aišku pačių mūsų ! Bet šiuo atveju, tai apie griaustinį ar Perkūną.
REKLAMA
REKLAMA
Karštis smogs staiga, o vėliau Lietuvą užgrius „dundulis“: įspėja – ramu ilgai nebus