Šventinės laidos akcentu tapo kino meistro Darreno Aronofsky režisuotas filmas „Nojus“. Šis pasakojimas nukels į paslaptingą ir niokojamą pasaulį, kuriame žmonių godumas ir smurtas griauna viską, kas gražu ir šventa. Biblijos herojus Nojus, išrinktas Dievo, turi misiją – išgelbėti pasaulį nuo artėjančio visuotinio tvano.
Surinkęs po dvi kiekvienos rūšies gyvūnų poras, jis turės išgelbėti savo šeimą ir, galbūt, pačią žmonijos ateitį. Tačiau išaiškėjus, kad žiaurus karalius Tubal-Kainas ir jo sekėjai yra pasirengę paimti arką ir ją užimti, Nojus susiduria su milžinišku iššūkiu. Jis kovos ne tik su išoriniais priešais, bet ir su savo paties abejonėmis bei šeimos pasipriešinimu.
Aptarę filmo siužeto vingius ir pasisėmę įkvėpimo, V. Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis dalijasi keptos žuvies su šakninėmis daržovėmis ir uogų majonezu receptu.

Kepta žuvis su šakninėmis daržovėmis ir uogų majonezu
Ingredientai patiekalui:
- Apie 800 g mėgstamos žuvies filė (pvz., menkė);
- 4 v. š. sviesto „Džiugas“ (kepti žuvį ir gardinti daržoves);
- 4 pastarnokai (supjaustyti šiaudeliais);
- 2 saldžiosios bulvės (supjaustytos šiaudeliais);
- 1 morka (supjaustyta šiaudeliais);
- 1 raudona paprika (supjaustyta šiaudeliais);
- Keli v. š. tarkuoto sūrio „Džiugas“;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- 1 v. š. čiobrelių „Sauda“;
- Šviežių žalumynų papuošimui.
Uogų majonezas:
- 2 v. š. Majonezo „Vilnius“ „Pirmas lietuviškas“;
- 1 v. š. šviežių arba šaldytų šilauogių (arba mėlynių);
- 1 v. š. šviežių arba šaldytų aviečių;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- Druskos ir pipirų „Sauda“;
- 1 v. š. baziliko „Sauda“;
- 1 v. š. skysto medaus.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustykite pastarnokus, saldžias bulves, morkas bei paprikas šiaudeliais ir sudėkite į kepimo indą. Išlydykite 2 v. š. sviesto ir užpilkite ant daržovių. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Kepkite orkaitėje apie 25–30 minutes, kol daržovės taps minkštos ir apskrus. Likus 5–10 minučių iki kepimo pabaigos, pagardinkite daržoves tarkuotu kietuoju sūriu ir tęskite kepimą, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus.
Kol daržovės kepa, pasiruoškite žuvį. Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Žuvies gabaliukus pagardinkite druska, pipirais ir šiek tiek citrinos sulčių. Kepkite žuvį apie 4–5 minutes iš abiejų pusių, kol ji bus gerai iškepusi ir išlaikys savo formą.
Paruoškite uogų majonezą: uogas sutrinkite blenderiu ir sumaišykite su majonezu, citrinos sultimis, medumi, baziliku, druska ir pipirais, kol visi ingredientai susijungs į vientisą masę.
Galiausiai, kai visi ingredientai paruošti, lėkštėje serviruokite žuvies gabalėlius su keptomis šakninėmis daržovėmis. Šalia serviruokite uogų majonezą ir viską papuoškite šviežiais žalumynais. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!