Patikrinimo metu nustatyta daug šiurkščių maisto saugos pažeidimų, aptiktos itin apleistos patalpos, rašo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Aptikta ypatingai daug pažeidimų
Įmonėje nebuvo vykdomos savikontrolės procedūros, gamybinės patalpos itin netvarkingos ir nešvarios.
Aplaidžiai tvarkomos darbuotojų higienos zonos, aptiktas nešvarus ir korozijos paveiktas inventorius, patalpose nėra pakankamo apšvietimo, nešvarūs įrenginiai, paviršiai pakankamai nedezinfekuojami.
Taip pat nustatyta, kad darbuotojai dirbo be galiojančių sveikatos patikrinimų, o įmonė nepateikė dalies dokumentų apie produktų receptūras bei tinkamumo vartoti terminus.
Atsižvelgdama į pažeidimų mastą bei galimą pavojų vartotojų sveikatai VMVT priėmė sprendimą sustabdyti įmonės veiklą.
VMVT primena, kad maisto tvarkymo įmonės privalo griežtai laikytis higienos reikalavimų, įgyvendinti savikontrolės sistemą ir užtikrinti gaminamų produktų saugą bei atsekamumą.
VMVT ir toliau vykdys nuoseklią kontrolę siekdama apsaugoti vartotojus ir užtikrinti maisto saugą visoje šalyje.
Šaltinis: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!