• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lietuvoje maisto gamybai dažniausiai naudojamas rafinuotas sėklų aliejus. TV3 laidos „Kviečiame daktarą“ vedėjas Alvydas Unikauskas atskleidė, kad būtent sėklų aliejus yra sveikatai nepalankiausias produktas ir patarė kuo jį pakeisti.

Lietuvoje maisto gamybai dažniausiai naudojamas rafinuotas sėklų aliejus. TV3 laidos „Kviečiame daktarą“ vedėjas Alvydas Unikauskas atskleidė, kad būtent sėklų aliejus yra sveikatai nepalankiausias produktas ir patarė kuo jį pakeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietoje sėklų aliejaus kepimui profesorius pataria rinktis taukus, sviestą, kokosų aliejų, o trumpam kepimui netgi tinka alyvuogių aliejus.

„Šaltiems patiekalams tinka visi pirmo spaudimo, chemikalais nepaskaninti aliejai“, – teigia A. Unikauskas.

Laida „Kviečiame daktarą!“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

Cholesterolį didina ne tik sotieji riebalai bet besaikis paprastųjų angliavandenių vartojimas
Ir Anglijoj ir Skandinavų šalyse žmonės kepimui naudoja tą patį rapsų ir saulėgrąžų aliejų,bet kažkodėl tik Lietuvoje sergamumas širdies ligomis didžiausias Europoje
beveik pusei gyventojų turi padidėjusį blogą cholesterolį siūlyti vietoje augalinių aliejų vėl naudoti blogojo cholesterolio šaltinius - sviestą ir taukus yra mažu mažiausiai keistas
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų