Tradicinis šeimos tiramisu – pavyksta labai skanus, puikus pasirinkimas, kai norisi deserto, o ypač patiks mėgstantiems kavą.
Tradicinis Gian Lucos šeimos tiramisu
Reikės:
1 kg maskarponės; 10 kiaušinių; 10 šaukštų cukraus‘ 400 g biskvitinių sausainių („Damų piršeliai“); 400 ml kavos; kakavos
Eiga:
Atskiriame baltymus nuo trynių ir į masę beriame 10 šaukštelių cukraus. Plakame, kol masė taps tąsi ir balkšva. Iš lėto įmaišome maskarponės sūrį.
Išplakame baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų.
Atsargiai įmaišome baltymus į maskarponės, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos. Ant dugno dedame 1 cm storio sluoksnį kremo, pabarstome kakava ir dedame kavoje pamirkytus sausainius. Vėl dedame kremą, kakavą, sausainius.
Tiramisu palaikome 6 val. šaldytuve ir pabarstome kakava. Skanaus!