Vietoje rūpinimosi savo išore, profesorius siūlo pasirūpinti vidumi ir taip ilgiau išsaugoti jaunystę.
„Norintiems džiaugtis lygia oda patarčiau atsisakyti cukraus ir baltymų junginių, pavyzdžiui, glazūruotų šonkauliukų ir visų kitų patiekalų, kur naudojami baltymai ir cukrus. Taip pat verta riboti cukraus ir riebalų junginių vartojimą, pavyzdžiui, spurgas, bulvytes ir kitus riebaluose apdirbtus skanumynus. Na ir galiausiai senėjimą skatina oksidacija, todėl vertėtų padidinti antioksidantų kiekį organizme. Vienas iš patarimų – trumpalaikis organizmo šokas. Dar vienas būdas – protarpinis badavimas ir kokybiškas miegas. Taip pat – kuo daugiau tikro maisto, kopūstinių daržovių ir omega-3 riebalų rūgščių“, – pasakoja A. Unikauskas.
Laida „Kviečiame daktarą!“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!