Zakų ūkyje darbuojasi visa šeima – net trys kartos. Ūkio įkūrėjai juokiasi nenorėję, kad vaikai išsilakstytų kas sau, todėl visi darbuojasi ūkyje. 200 hektarų plote auga daugybė įvairiausių daržovių.
Po šilto ir gausaus pasitikimo, Gian Luca su šeima patraukė apžiūrėti ūkyje augančių gėrybių. O įkvėptas visų augančių skirtingų daržovių, virtuvės šefas išdavė, kad kasmet susiduria su vienu sunkumu – kaip panaudoti daržoves, ypač cukinijas.
Gian Luca įsitikinęs – yra daugybė būdų, kaip panaudoti rudens gėrybes ir išdavė, kaip pasigaminti daržovių pyragą su bešamelio padažu bei parodė, kaip pasigaminti išskirtino skonio traškius vaflius su jautiena ir pikantišku padažu.
Daržovių pyragas su bešamelio padažu
Padažui:
· 4 v. š. šaukštų miltų;
· 170 g sviesto;
· 400 ml pieno;
· muskato riešuto.
Pyragui:
· sluoksniuotos tešlos;
· 1 vnt. cukinijos;
· 2-3 morkų;
· saujos parmezano sūrio;
· druskos, pipirų.
Gaminimo eiga: ruošiame bešamelio padažą: išlydome sviestą, beriame miltus, gerai išmaišome ir pilame pieną. Maišome, kol masė taps vientisa.
Sluoksniuotą tešlą klojame į kepimo formą. Ant jos pilame bešamelio padažą.
Rankinės pjaustyklės pagalba plonai supjaustome cukiniją ir morkas. Klojame daržoves į kepimo formą ir viską pagardiname parmezano sūriu, druska ir pipirais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min.
Traškus vaflis su jautiena ir pikantišku padažu
Vafliams reikės:
· 8 g kepimo miltelių;
· 250 g miltų;
· 30 g cukraus;
· pipirų, druskos;
· muskato riešuto;
· 2 vnt. kiaušinių;
· 500 ml pieno;
· „Feel the Beef“ jautienos nugarinės.
Padažui reikės:
· „Philadelphia Light“ tepamo sūrio;
· 3 vnt. mažų burokėlių;
· saujos gražgarsčių;
· 2 skiltelių česnako;
· alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga: į dubenį pilame cukrų, persijojame miltus ir kepimo miltelius. Pagardiname pipirais ir druska. Pilame pieną ir viską gerai išplakame.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius pilame į vaflių tešlą ir išmaišome. Iki standžių putų išplaktus baltymus pilame į tešlą ir kepame vaflius. Leidžiame tešlai pastovėti 30 minučių.
Paruošiame padažą: į smulkintuvą beriame česnaką, pilame alyvuogių aliejaus ir dedame gražgarstes. Sutriname ir beriame burokėlius, viską dar kartą pertriname.
Atskirame dubenyje sumaišome „Philadelphia“ tepamą sūrį ir burokėlių padažą iki vientisos masės.
Grilyje gerai apkepiname jautienos nugarinę iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Kraštelį apdeginame degintuvu. Ištraukiame, suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti 5-10 min.
Formuojame vaflius: ant jų dedame jautienos griežinėlius, pilame burokėlių ir sūrio padažą, papuošiame baziliku.
Skanaus!