Rikotos spurgoms su mėta reikės:
- 500 g rikotos sūrio
- 25 g tarkuoto kieto sūrio
- 1 kiaušinio
- 50 g miltų
- Skiltelės česnako
- Mėtos
- Druskos
- Pipirų
- Aliejaus skrudinimui
Padažui reikės:
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 30 g grūdėtųjų garstyčių
- 20 ml obuolių acto
Gaminimo eiga:
Inde sumaišykite rikotos sūrį, tarkuotą sūrį, lengvai išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką, bei mėtą. Paskaninkite druska ir pipirais. Dėkite į šaldytuvą pailsėti pusei valandos.
Miltuotais pirštais iš tešlos suformuokite rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kelias minutes, kol spurgos apskrus.
Pasigaminkite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias ir actą. Padažu apšlakstykite iškepusias spurgas.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.