Prireiks:
400 gramų faršo, 1 svogūno, česnako, batono, 2 valgomųjų šaukštų miltų, bulvių, druskos, pipirų, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, 1 šaukšto pomidorų padažo, stiklinės vandens.
Pirmiausia pasiruoškite pasirinktą faršą, paskirstykite ir padarykite norimo dydžio kamuoliukus. Kiekvieną mėsos kamuoliuką apvoliokite miltuose.
Tuomet dėkite į suteptą formą, o į vidurį sudėkite bulves. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių (~220 laipsnių temperatūra).
Padažas: Sumaišykite grietinę (du valgomuosius šaukštus), pomidorų padažą (vieną valgomąjį šaukštą), vandenį (0,5 stiklinės), sūdykite ir berkite pipirų.
Užpilkite padažu apkeptas bulves ir mėsos kukulius bei palikite kepti orkaitėje dar 20 minučių. Patiekdamos pabarstykite žalumynais! Lepinkitės!