Reikės: 1 kg smulkintos vištienos šlaunelių mėsos (gali būti bet koks faršas), 1 kiaušinio, 1 svogūno, džiūvėsėlių maltos mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Įdarui: morkų, džiovintų slyvų
Kotletų receptas
Smulkintą vištieną pagardinau prieskoniais, druska, pipiriais, įdėjau smulkiai pjaustytą svogūną įmušiau kiaušinį ir išmaišiau. Morkas sutarkavau burokine trintuve, džiovintas slyvas nuplykinau verdančiu vandeniu. Ant mėsos gabaliuko, padėjau tarkuotų morkų, slyvas ir suformavau kotletą.
Kotletus paniravau džiūvėsėliuose, paskui apkepiau keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių. Puode, ant lydyto sviesto, pakepinau pjaustytą svogūną, tarkuotas morkas, sudėjau grežinėliais pjaustytas bulves ir sudėjau kotletus.
Į puodą įpyliau vandens. Nereikia, kad kotletai būtų pilnai apsemti, pagardinau prieskoniais, druska ir uždengusi troškinau ~ 15 minučių.
P.s. Labai gardūs buvo pietūs, valgė ir gyrė tiek vaikai, tiek anūkai. Skanaus!