Laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius siūlys patiekalus, kuriuos gali kuo puikiausiai gaminti tėčiai ir vaikai kartu, tai yra: jautienos mėsainį su kastiniu ir sūriu, dešrainį su sūrio padažu, o desertui – varškės tinginį su braškėmis.
„Tobulam burgeriui reikia geros bandelės. Aš labiausiai mėgsti minkštas sviestines bandeles. Jei turite laiko, geriausia patiems išsikepti. Bandelę svarbu pakaitinti, kad įgautų traškumo. Taip pat reikia 100 proc. jautienos paplotėlio ir gerai tirpstančio sūrio, geriausia – čederio. Svarbu neperkepti mėsos paplotėlio, kad būtų dar sultingas. Jam paskatinti užtenka tik druskos ir pipirų. O burgeriui – kastinio ir barbekiu padažo, tiek visiškai pakanka, aš nemėgstu daug visko prikraut“, – savo tobulo mėsainio receptą atskleidė grilio ekspertas.
Patiekalų gamybos metu, V. Blauzdavičius papasakojo apie tai, koks yra tėvas savo vaikams.
„Atsimenu akimirkas, kai abu vaikai gimė. Emociškai tai labai paveikė. Aš susimąsčiau, koks turi būti tėvas savo vaikams – teisingas, geras ar koks. Labai sunku atrasti tą formulę, vieni bando būti griežti, kiti draugai. O man tai asocijuojasi su nerūpestingumu, kai gali laisvai išeit į pievą su vaikais, dūkti. Moterys, gimus vaikams, surimtėja, o dalis vyrų suvaikėja. Tai aš vienas iš jų“, – juokavo Vylius.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis sako, jaučia didžiulę atsakomybę užauginti teisingus, dorus vaikus, išmokinti juos gyvenimo paslapčių, ir skaniai gaminti.
„Mano vizija, kas yra geras tėvas, tai toks tėvas, kai vaikai jaučiasi laimingi“, – kalbėjo jis.
Tėvo dienai Tomas Rimydis gamins vištienos ir daržovių iešmelius ir greitai paruošiamą picą. Tomas kaip picos pagrindą naudos tortilijos blyną – taip ir greita, ir skanu.
„Prieš kepant kepsninėje, popierių, ant kurio dėsite tortilijos picą, padrėkinkite, kad padas nepradėtų greitai degti“, – patarė šefas.
Desertui jis keps arbūzą griliuje ir patieks jį su braškėmis bei šokoladu. Siūlome ir Jums išbandyti šį receptą (žr. žemiau).
„Norint griliuje skaniai išsikepti vaisius, reikia paruošti glazūrą iš alyvuogių aliejaus, klevų ar kitokio sirupo, galima dar dėti cukraus ir rozmarino. Visada rekomenduoju kepti kuo stambesniais gabalais, netgi ir su sėklomis, kad neperkeptų ir nepavirstų į košę“, – patarė T. Rimydis.
Keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu
Jums reikės:
300 g arbūzo 50 g klevų sirupo 50 g alyvuogių aliejaus 30 g juodo šokolado 30 g migdolų (arba kitų riešutų) 50 g braškių 5 g baziliko lapelių
Gaminimo eiga:
Arbūzą supjaustykite 5-6 cm pločio griežinėliais.
Paruoškite glajų – alyvuogių aliejų sumaišykite su klevų sirupu ir šiuo glajumi aptepkite arbūzą.
Arbūzą dėkite į kepsninę, apibarstykite smulkintais riešutais.
Kepkite 200-220 temperatūroje apie 10 minučių.
Iškeptą arbūzą dėkite į lėkštę, greta patiekite pjaustytas braškes, viską apšlakstykite tirpintu šokoladu, papuoškite baziliko lapeliais.
Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt.