Jums reikės: 600 g menkės filė; Šiek tiek druskos; Šiek tiek šviežiai maltų pipirų.
Tartaro padažui jums reikės: ½ stiklinės smulkintų šalotinių svogūnų; ½ stiklinės smulkintų konservuotų kaparėlių; ½ stiklinės smulkintų marinuotų agurkėlių; 1 ½ stiklinės Kėdainių konservų majonezo „Originalus“; 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės; 2 valg. šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Tešlai jums reikės: 120 g kvietinių miltų; 60 g ryžių miltų; 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių; Šiek tiek druskos; 205 ml imbierinio alaus arba mineralinio vandens.
Taip pat jums reikės: 100 g ryžių miltų žuvies apvoliojimui
Receptas
Menkės filė nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite, pabarstykite nedideliu kiekiu druskos, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve per naktį, kad pasišalintų perteklinė drėgmė.
Menkę supjaustykite maždaug dviejų kąsnių pailgais gabalėliais, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti keletą minučių.
Paruoškite tartaro padažą. Smulkintus svogūnus, kaparėlius ir marinuotus agurkėlius sudėkite į dubenėlį, sudėkite majonezą, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite tešlą žuviai. Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ryžių miltus, įdėkite kepimo miltelius, įberkite šiek tiek druskos. Maišydami supilkite imbierinį alų ir lengvai išmaišykite.
Pasimarinavusią menkę apvoliokite ryžių miltuose, tada apvoliokite paruoštoje tešloje (tešlos perteklių nuvarvinkite) ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Paruoštos žuvies nemeskite į aliejų, o lengvai ir pamažu įleiskite, kad nepriliptų prie dugno. Kepkite kol tešla pasidarys tamsiai auksinės spalvos ir žuvis bus iškepusi.
Skanaukite su tartaro padažu ir kitais mėgstamais priedais.
Skanaus.
Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!