• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skanūs, traškūs agurkėliai. Šaldytuve nekaitinti agurkai gali tikrai išstovėti ir mėnesį.  Man jie visgi skaniausi tik šviežiai paruošti, be jokių pasterizavimų. O jūs valgysite greitai, ar ruošite žiemai – priklausys nuo jūsų noru“,  rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Skanūs, traškūs agurkėliai. Šaldytuve nekaitinti agurkai gali tikrai išstovėti ir mėnesį.  Man jie visgi skaniausi tik šviežiai paruošti, be jokių pasterizavimų. O jūs valgysite greitai, ar ruošite žiemai – priklausys nuo jūsų noru“,  rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 4 kg agurkų;
  • 1 kg morkų;
  • 1 st cukraus;
  • 1 st acto 9 %;
  • 1 st aliejaus;
  • 100 g druskos;
  • 2 v. š. smulkinto česnako;
  • 1 v. š. paprikos miltelių (aš bėriau žiupsnį čili dribsnių).

Morkas sutarkuojame  šiaudeliais. Agurkų galiukus nupjauname, perpjauname išilgai į 4 skilteles, tada padaliname per pusę. Taip gausime gražius, nedidelius agurkų gabalėlius.

Visus produktus sumaišome. Paliekame pastovėti apie 4 val kambario temperatūroje. Sudedame agurkėlius į stiklainius ir laikome šaldytuve, kol suvalgysime.

REKLAMA
REKLAMA

Šie agurkėliai nėra skirti ilgam stovėjimui iki žiemos. Jeigu norite, kad jie sulauktų žiemos stiklainius su korėjietiškais agurkais reikėtų pasterizuoti.

Stiklainius pridengtus dangteliais, neužsuktus stipriai, statome į platų indą, kurio dugnas išklotas rankšluosčiu ar kokiu nors audeklu. Pilame vandens, kad iki pusės apsemtų stiklainius ir kaitiname. Nuo užvirimo apie 10 – 15 min. Išimame iš indo stiklainius ir stipriai užsukame. Leidžiame pilnai atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų