Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė dalinasi, kad norint paruošti skanią vakarienę išties nebūtina išlaidauti.
„Dažnas sukame galvą, kaip nustebinti savo šeimyną kulinariniais šedevrais, tačiau bijome eksperimentų manydami, kad jie gali pareikalauti daugybės laiko ar atsieiti brangiau“, – dalinasi I. Trakimaitė-Šeškuvienė.
Atstovė priduria, kad protingai pasirinkus ingredientus parduotuvėje vakarienei paruošti vištienos patiekalą užteks vos kelių eurų, o pritrūkus kulinarinių idėjų tereikės tik prisiminti dar kelis kasdienius produktus ir prikelti juos naujam, gurmaniškam gyvenimui.
„Pasimėgauti sočia vakariene galima ir neturint namuose keliolikos skirtingų ingredientų – kartais užtenka atsigręžti į visai paprastus receptus, kuriems paruošti nereikia nei daug laiko, nei specialių kulinarinių įgūdžių. Štai pavyzdžiui net ir daugelio pamėgtos vištienos šlaunelės gali tapti puikiausiu pasirinkimu kuriant įvairius, nesudėtingus ir pigius derinius, o patiekiant kartu su daržovėmis toks patiekalas užtikrins ir būtinas dienos maistines medžiagas“, – priduria I. Trakimaitė-Šeškuvienė.
Orkaitėje kepta vištiena su daržovių garnyru
Receptu, kaip paprastai vos viename inde paruošti vištienos šlauneles bei daržoves, dalinasi kulinarijos meistrai.
Sultingam orkaitėje keptam patiekalui paruošti prireiks:
- 500 g šviežių viščiukų broilerių šlaunelių;
- 2–4 skiltelių česnako;
- 140 g smulkiavaisių slyvinių pomidorų;
- 2 morkų;
- 3–4 bulvių;
- rozmarino šakelės;
- žiupsnelio rupios druskos ir pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Gaminimas. Pirmiausiai pasiruoškite daržoves: perpus perpjaukite pomidorus, į kelias dalis susmulkinkite morkas, bulves bei česnakus. Tuomet daržoves kartu su viščiukų broilerių šlaunelėmis sudėkite į dubenį, pasūdykite, pabarstykite pipirų, suberkite smulkintus česnakus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei sudėkite nuskabytą rozmariną. Viską gerai išmaišykite.
Jei turite laiko, galite daržoves ir vištieną palikti marinuotis apie 30 minučių kambario temperatūroje. Vėliau viską sudėkite ant kepimo skardos arba į kitą kepimui skirtą indą. Tuomet skardą ar kepimo indą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.
Jei norite, kad šlaunelės šiek tiek apskrustų – kepimo pabaigoje pakelkite orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 5–8 minutes. Naudingas patarimas: jei turite virtuvinį termometrą, durkite juo į storiausią vištos šlaunelės dalį – jei termometras rodys 75 laipsnius ar daugiau, galite ruoštis skanauti patiekalą.
Galiausiai, maždaug po valandos, galėsite mėgautis ne tik puikiai iškepta vištiena, bet ir daržovėmis, kurios bus puikus garnyras šiam patiekalui. Skanaus!