• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nebesuskaičiuoju, kiek šiemet visko gaminau su cukinija ir receptais dalinausi su jumis. Daug tikrai daug. Ir šeimą baigiu pripratinti prie jos. O aš cukiniją pamėgau, galiu tą pasakyti drąsiai. Todėl ir šiandieninis mano bulvių plokštainis su cukinija“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Nebesuskaičiuoju, kiek šiemet visko gaminau su cukinija ir receptais dalinausi su jumis. Daug tikrai daug. Ir šeimą baigiu pripratinti prie jos. O aš cukiniją pamėgau, galiu tą pasakyti drąsiai. Todėl ir šiandieninis mano bulvių plokštainis su cukinija“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 3. Užtruksite apie 1 val. Reikės:

  • 10 bulvių;
  • 0,5 cukinijos;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 svogūnas;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 200 ml kefyro;
  • 2 v. š. miltų;
  • Šlakelis aliejaus;
  • Druskos pagal skonį.

Varškės padažui:

  • 200 g varškės;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 1 skiltelė česnako;
  • Ryšulėlis krapų;
  • Žiupsnis druskos.

Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką. Jei susidaro daug skysčio, jį nupilame.

Į bulvių masę beriame cukiniją, svogūną, česnaką, miltus, mušame kiaušinį, pilame kefyrą, pagardiname druska. Masę gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame bulvių ir cukinijų masę. Dedame kepti į įkaitintą iki 180* C T orkaitę 40 min. Valgome su varškės pagardu.

Varškę pertriname per sietelį. Įmaišome smulkintus krapus, česnaką, druską ir grietinę. Varškę išsukame iki vientisos masės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų