Porcijos 3. Užtruksite apie 1 val. Reikės:
- 10 bulvių;
- 0,5 cukinijos;
- 1 kiaušinis;
- 1 svogūnas;
- 1 česnako skiltelė;
- 200 ml kefyro;
- 2 v. š. miltų;
- Šlakelis aliejaus;
- Druskos pagal skonį.
Varškės padažui:
- 200 g varškės;
- 2 v. š. grietinės;
- 1 skiltelė česnako;
- Ryšulėlis krapų;
- Žiupsnis druskos.
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką. Jei susidaro daug skysčio, jį nupilame.
Į bulvių masę beriame cukiniją, svogūną, česnaką, miltus, mušame kiaušinį, pilame kefyrą, pagardiname druska. Masę gerai išmaišome.
Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame bulvių ir cukinijų masę. Dedame kepti į įkaitintą iki 180* C T orkaitę 40 min. Valgome su varškės pagardu.
Varškę pertriname per sietelį. Įmaišome smulkintus krapus, česnaką, druską ir grietinę. Varškę išsukame iki vientisos masės.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!