• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Čili troškinio pagal šį receptą procesas labai nesudėtingas, o ingredientai visai paprasti. Tai sotus, sušildantis, pilnas skonių, prieskonių, ugnies ir gyvybės patiekalas.

Veganiškas čili troškinys su anakardžių grietine

Jums reikės (dviem, trims porcijoms):

skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių; skardinės konservuotų raudonųjų pupelių; skardinės baltųjų pupelių; pomidorų padažo pagal skonį; vieno vidutinio dydžio svogūno; veganiškos mėsos faršo; prieskonių – paprikos miltelių, čili pipirų, paprastų pipirų, druskos, galima naudot meksikietiškus prieskonius; papildomai galima dėti papriką, tarkuotų morkų

Anakardžių grietinei (laikyti šaldytuve, suvartoti per savaitę) reikės:

1 puodelio mirkytų anakardžių; 1/2 puodelio nesaldinto augalinio pieno (arba vandens); 2-3 šaukštų citrinos sulčių (pagal skonį), jas galima pakeisti obuolių sidro actu; po 1/2 šaukštelio svogūnų bei česnakų miltelių (galima naudoti tiesiog kepintus); maždaug 1/4 šaukštelio druskos ir pipirų

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip gaminti:

Pradžioje gaminame troškinį: keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną, kai apskrunda, beriame „faršą“, viską išmaišome, beriame prieskonius. Jei dėsite daugiau daržovių, pvz. kubeliais smulkintas paprikas arba tarkuotas morkas – apkepkite ir jas.

REKLAMA

Į puodą supilame konservuotus pomidorus ir šiek tiek juos pamaigome šakute. Ten pat beriame perplautas pupeles, dedame 2-3 šaukštus pomidorų padažo (galima iškart pirkti raudonos pupeles konservuotas pomidorų padaže). Viską išmaišome, sukrečiame svogūnus ir „faršą“, pašildome kartu, jei reikia dedame daugiau prieskonių. Skaniname anakardžių grietine, labai tinka ir skrudinta balta duona.

Kaip pasigaminti „grietinę“:

mirkome anakardžius, šaltame vandenyje per naktį arba, jei neturime laiko – 20 minučių palaikome užpylus verdančiu vandeniu, perplauname ir suplakame su visais kitais ingredientais.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @everyspecialday.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų