Šventinis lašišos kepsnys su rizotu ir daržovėmis
4 porcijoms REIKĖS:
• 500–600 g lašišos filė • žiupsnelio akmens druskos • žiupsnelio pipirų Tellicherry • 1 pak. „Santa Maria“ citrininių žuvies prieskonių
Rizotas: • 30 ml alyvuogių aliejaus • 60 g sviesto • 1 svogūno • 200 g ryžių Risotto • 100 ml baltojo vyno • 1000 ml žuvies sultinio • 100 g krevečių • 1 pak. „Santa Maria“ Viduržemio jūros prieskonių mišinio • 100 g parmezano • 50 g brokolio žiedynų
Daržovėms: • 30 ml aliejaus • 100 g šitakių • 50 g špinatų • 250 g žiedinių kopūstų • 250 g brokolių Serviravimui: • 1 citrinos skiltelių • ryšulėlio laiškinių česnakų • žirnių daigų papuošimui
GAMINAME
Lašišą pabarstome citrininiais žuvies prieskoniais, druska ir pipirais. Dedame į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 6–10 min.
Gaminame rizotą. Į įkaitintą puodą pilame alyvuogių aliejų ir dedame 20 g sviesto. Lengvai apkepiname svogūnus ir suberiame ryžius. Maišome, kol ryžiai pradės spragsėti. Pilame baltąjį vyną. Išgaravus vynui, pilame žuvies sultinį. Maišome, kol ryžiai tampa kreminės konsistencijos. Rizotą pagardiname druska ir Viduržemio jūros prieskonių mišiniu. Dedame krevetes, likusį sviestą, parmezaną ir brokolio žiedynus.
Gaminame daržoves. Žiedinius kopūstus ir brokolius kelias minutes apverdame sūdytame vandenyje ir iš karto dedame į labai šaltą vandenį, kad jie išliktų žalios spalvos. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų. Apkepame šitakius. Dedame špinatus, žiedinius kopūstus ir brokolius. Daržoves pabarstome druska, pipirais ir Viduržemio jūros prieskonių mišiniu.
Į lėkštę dedame paruoštas daržoves ir lašišą. Ant lašišos išspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių. Puošiame citrinos skiltelėmis. Kitoje lėkštėje patiekiame rizotą, kurį puošiame smulkintais laiškiniais česnakais ir žirnių daigais. Skanaus!