Vieni maisto produktai cholesterolio kiekį didina, o kiti, atvirkščiai, jį gali padėti sumažinti. Yra trys maisto produktai, kuriuos vartodami galite sumažinti širdies ligų riziką, rašo express.co.uk.
Avižos
Avižose yra tirpių skaidulų, kurios padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį. 2017 metų angliškame žurnale „Lipidai sveikatoje ir ligose“, paskelbtame tyrime dalyviai kasdien 28 dienas valgė avižų košę ir jų cholesterolio kiekis sumažėjo.
Pupelės
Visų rūšių pupelėse taip pat gausu tirpių skaidulų. Pagal Harvardo medicinos mokyklą, organizmas pupeles virškina ilgai, o tai reiškia, kad po valgio ilgiau jaučiatės sotūs, todėl pupelės naudingos ir žmonėms, norintiems numesti svorio.
Avokadas
Pastaruoju metu išpopuliarėjęs vaisius yra pripildytas širdžiai naudingų riebalų. Tyrimas, 2015 metais paskelbtas Amerikos širdies asociacijos žurnale parodė, kad laikantis cholesterolį mažinančios dietos, suvartojant vieną avokadą per dieną, galima sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį.