• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi įmonėje „Daržovija“, kur švieži agurkai auga ištisus metus, o įkvėptas apsilankymo virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti sultingą vištienos ir cukinijų suktinuką su kreminiu įdaru, kuris puikiai derės su pavasariškomis salotomis.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi įmonėje „Daržovija“, kur švieži agurkai auga ištisus metus, o įkvėptas apsilankymo virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti sultingą vištienos ir cukinijų suktinuką su kreminiu įdaru, kuris puikiai derės su pavasariškomis salotomis.

REKLAMA

Gian Luca Kėdainiuose su įmonės savininku Pauliumi susitiko „Daržovijos“ šiltnamiuose,  kur agurkai dera visus metus. Ir agurkai čia auga todėl, kad Kėdainiai tituluojami agurkų sostine!

Paulius atskleidė, kad agurkai auga svajonių sąlygomis – jie pakelti nuo žemės, kad gerai ventiliuotųsi, jie stiebiasi į saulę. Laidos svečias išdavė, kad per sezoną augalai pasiekia net 19 metrų aukštį.

REKLAMA
REKLAMA

Per metus užauginama virš trijų tūkstančių tonų agurkų, kasdien nuskinama apie 20 tonų agurkų, kurie iškeliauja į prekybos tinklus. O kaip žinoti, kada agurkai tinkami valgymui? Paulius pataria spręsti vizualiai, taip pat galima paskaičiuoti – įprastai nuo žydėjimo iki tol, kol ateina metas agurkus skinti, praeina 8 dienos.

REKLAMA

Agurkai auginami be jokių chemikalų – augalus apsaugo šiltnamyje apgyvendinti vabalai, kurie užtikrina, kad visą sezoną prekybos tinklus pasiektų traškūs, skanūs ir sveiki agurkai.

Sužinojęs daugiau apie agurkų auginimą, Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur gamino itin pavasarišką patiekalą – sultingą vištienos ir cukinijų suktinuką su kreminiu įdaru bei gaivias agurkų ir ridikų salotas. Tai tikras pavasaris lėkštėje!

REKLAMA
REKLAMA

Sultingas vištienos ir cukinijų suktinukas su kreminiu įdaru

Reikės: 1 vnt. cukinijos; ekologiško vištienos sultinio „Natur Compagnie“; 1 vnt. vištienos filė; kelių vyšninių pomidoriukų; 1 indelio „Philadelphia Chives“; smulkintų riešutų; šviežių agurkų; ridikėlių; druskos; pipirų; šviežio baziliko; alyvuogių aliejaus.

 

Karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelį. Cukiniją pjauname labai plonomis juostelėmis. Vištienos filė aštraus peilio pagalba taip pat supjaustome riekelėmis. Tepamą sūrelį pagardiname smulkintais riešutais, druska ir pipirais, gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant maistinės plėvelės klojame cukinijos griežinėlius, ant jų dedame vištieną. Viską užklojame tepamo sūrelio mišiniu. Ant viršaus dedame šviežio baziliko, smulkintus vyšninius pomidoriukus.

Suktinuką suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į garų puodą 15 minučių.

Per tą laiką ruošiame salotas – susmulkiname ridikėlius ir agurkus. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame pakepiname sezamo sėklas. Įdedame smulkintą čili pipirą.

REKLAMA

Pabaigoje kelioms akimirkoms į keptuvę beriame ridikėlius ir leidžiame jiems apkepti. Pagardiname druska, pipirais ir patiekiame su vištienos suktinuku. Skanaus!

Pagaminęs gardų suktinuką, Gian Luca, prisijungęs prie „Vinted“ inicijuotos akcijos „Kiekvienas žingsnis svarbus“, pasidalino patarimais, ką daryti su maisto likučiais.

Į maisto dėžutę gali keliauti ne tik suktinukas su salotomis, bet ir riešutai, sūris, morkos, vynuogės, obuoliai, kuriuos tereikia apšlakstyti citrinų sultimis, kad jie nepajuoduotų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų