Anakardžių sūris
Reikės (išeis apie 200 g gabalėlis):
- 1/3 puodelio anakardžių riešutų (apie 60 g);
- 1/2 puodelio vandens;
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo;
- 2 šaukštų maistinių mielių dribsnių;
- 2 šaukštelių obuolių acto;
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/4 šaukštelio česnakų miltelių;
- Provanso žolelių mišinio (nebūtina).
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus gerai sumalame maisto smulkintuvu.
- Pilame į puodą ir kaitiname nuolat maišant (geriausia silikonine mentele). Neišsigąskite, kai atsiras gumuliukų - taip turi būti.
- Maišome ir kaitiname tol, kol masė tampa tąsi, panaši į minkštą plasteliną.
- Dedame į nedidelį indelį, paliekame atvėsti ir paskui dedame į šaldytuvą bent valandai.
- Galima apvolioti Provanso žolelių mišinyje.
Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Follow your spoon.