• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Anakardžių sūris

Reikės (išeis apie 200 g gabalėlis):

  • 1/3 puodelio anakardžių riešutų (apie 60 g);
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 3 šaukštų kukurūzų krakmolo;
  • 2 šaukštų maistinių mielių dribsnių;
  • 2 šaukštelių obuolių acto;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/4 šaukštelio česnakų miltelių;
  • Provanso žolelių mišinio (nebūtina).​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus gerai sumalame maisto smulkintuvu.
  2. Pilame į puodą ir kaitiname nuolat maišant (geriausia silikonine mentele). Neišsigąskite, kai atsiras gumuliukų - taip turi būti.
  3. Maišome ir kaitiname tol, kol masė tampa tąsi, panaši į minkštą plasteliną.
  4. Dedame į nedidelį indelį, paliekame atvėsti ir paskui dedame į šaldytuvą bent valandai.
  5. Galima apvolioti Provanso žolelių mišinyje.

Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Follow your spoon.

Baikit derktis iš maisto produktų. Koks čia sūris ? Sūris daromas iš pieno. o čia kažkokia tai nesamonė. Yra toks gamintojas iš Kėdainių - daro sūrio užtepėlę - sudėtis 55 proc rapsų aliejaus ir 1 proc sūrio - turėtu rašyti rapsų aliejaus užtepėlė.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų