Reikės: 2 kg pomidorų, 2 raudonųjų saldžiųjų paprikų, 3 didelių svogūnų, ½ galvutės česnako, ½ stikl. alyvuogių aliejaus, 1 ½ v. š. druskos, ½ stikl. cukraus, 1 a. š. 5 pipirų mišinio, 1 a. š. malto cinamono, 1 a. š. maltos kalendros, 1 a. š. džiovintų bazilikų, 100 ml 9% acto.
Susmulkintą svogūną ir česnaką apkepkite su aliejumi.
Kol svogūnai kepa, supjaustykite paprikas ir pomidorus (išpjaudami kotelių vietas). Sutrinkite juos blenderiu ir kai svogūnai suminkštės supilkite juos į puodą. Suberkite druską, cukrų ir pipirus. Virkite apie 15- 20 min.
Baigiant virti suberkite prieskonines žoleles, supilkite actą. Paruoštą padažą supilstykite į sterilius stiklainius ir užsukite steriliais dangteliais.