Žinoma, blynų masę paruošite per kelias minutes, jei turite bulvių tarkavimo mašiną, tačiau jei tokios neturite naudokite pačią smulkiausią tarką, skirtą sutarkuoti daržoves iki piure masės. Skanaus!!!“ – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės:
- 6 vidutinio dydžio bulvių;
- 1 kiaušinio;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 2/3 arb. š. druskos;
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų;
- 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina);
- saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Bulves nulupame, sutarkuojame bulvine tarka (arba tarkavimo mašina). Gautą bulvių masę nukošiame per sietelį, tada sudedame į didesnį indą, įmušame kiaušinį, sudedame svogūną, įpilame citrinos sulčių (jei naudojate), pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus. Dedame po 1 val. š. bulvių masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, iškepusius dedame į lėkštę. Taip iškepame visus blynus ir skanaujame.
Blynus patiekite su grietine, dar galite užbarstyti bulvių prieskoniais. Blynai skanūs ir šalti.











































































































































































































































































































