Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 30 min.
Tešlai:
- 3 puod. miltų;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 puod. verdančio vandens;
- Žiupsnis druskos.
Įdarui:
- 300 g mėlynių;
- 3 v. š. cukraus;
- 1 v. š. cinamono.
Gaminame tešlą: Į miltus beriame druską, supilame verdantį vandenį, po truputy aliejų ir minkome tešlą. Iškočiojame į nestorą lakštą. Stiklinaite išspaudžiame apskritimus.
Ruošiame įdarą: mėlynes maišome su cukrumi ir cinamonu.
Gaminame virtinukus: ant tešlos apskritimo dedame šaukštelį mėlynių įdaro. Perlenkiame per pusę ir gražiai užspaudžiame kraštelius. Aš užspaudžiu ir sutvirtinu virtinuko kraštus šakutės pagalba. Tiesiog nemoku gražiai sukti ir pinti iš tešlos kaselių.
Dedame į pasūdytą, verdantį vandenį ir verdame apie 5 min. Patiekiame su sviestu, pabarstę šiek tiek cukrumi ir mėlynėmis.











































































































































































































































































































