Šio šeštadienio TV3 gero kino vakaras kviečia pasinerti į širdį virpinančią ir įkvepiančią amerikiečių dramą „Apdovanotoji“ (angl. „Gifted“). Tai – jausmus sužadinanti istorija apie šeimos ryšius, genialumą ir moralinius iššūkius, kuriuos tenka įveikti siekiant laimės.
Filmo centre – vienišas vyras Frankas Adleris, kuris mažame Floridos miestelyje rūpinasi savo 7 metų dukterėčia Mary. Mergaitė nėra paprasta – jos talentas matematikai, paveldėtas iš jos motinos Dianos, Franko sesers, prilygsta tikrų genijų sugebėjimams.
Franko sesuo buvo ypatinga, tačiau sudėtingos gyvenimo kovos ją nuvedė tragiško kelio link. Siekdamas užtikrinti laimingą dukterėčios vaikystę, Frankas bando jai suteikti normalų gyvenimą – toli nuo šviesų, kurios dažnai akina talentingiausius.
Tačiau jų gyvenimus sudrebina ambicinga Franko motina. Ji tiki, kad Mary turi tapti pasaulinio lygio matematikos genijumi ir tęsti motinos pradėtą kelią.
Prasideda emociškai įtempta ir sudėtinga teisinė kova dėl mergaitės globos, kurioje susiduria skirtingos pasaulėžiūros ir moraliniai prioritetai. Kiekvienas sprendimas turi savo kainą, o filmas subtiliai tyrinėja, kas gyvenime yra tikroji laimė.
Laidos vedėjai pastebėjo, kad filme „Apdovanotoji“ maistas yra paprastas ir kasdieniškas, todėl jie pagamino „Club Sandwich“ – klasikinį amerikietišką sumuštinį iš trijų sluoksnių skrudintos duonos, vištienos ar kalakutienos, šoninės, salotų, pomidorų ir majonezo.
Club sandwich
Ingredientai:
- 6 riekelės „Toste“ viso grūdo duonos skrudinimui „Vilniaus duona“;
- 9 griežinėliai šoninės;
- Apie 200 g vištienos filė;
- Keli Iceberg salotos lapai;
- 2 pomidorai;
- 3 v. š. majonezo „Vilnius „Naminis“;
- 3-4 bulvės;
- 1 v. š. trumų pastos;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- Prieskoniai vištienai „Sauda“;
- Apie 25 g sviesto;
- Alyvuogių aliejus;
- 1 litras saulėgrąžų aliejaus.
Gamyba:
Vištienos filė aptepkite „Sauda“ vištienos prieskoniais, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Keptuvėje apkepkite šoninės griežinėlius iki traškumo, tada juos išimkite. Toje pačioje keptuvėje įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, pridėkite sviesto ir apkepkite vištienos filė, kol ši taps auksinės spalvos. Iškeptą vištieną išimkite ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
Tuomet plonais griežinėliais supjaustykite pomidorus ir pagardinkite juos druska bei pipirais. Pasiruoškite bulves: jas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais. 2-3min pavirkite šiaudelius pasūdytame vandenyje, tada nusausinkite.
Įkaitintame saulėgrąžų aliejuje bulves gruzdinkite iki auksinės spalvos. Išimtas bulvytes pagardinkite druska bei pipirais. Majonezo ir trumų padažui dubenėlyje sumaišykite „Vilnius“ „Naminį“ majonezą, trumų pastą, žiupsnelį druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišyktie.
Kai vištiena iškepusi ir atvėsusi, supjaustykite ją plonais griežinėliais. Paskrudinkite „Vilniaus duonos“ „Toste“ viso grūdo duonos riekeles, kol jos taps traškios.
Paruoštus sumuštinius sluoksniuokite taip: pirmąją duonos riekelę aptepkite majonezu, dėkite salotos lapą, pomidorus, tris šoninės griežinėlius, vištieną ir uždėkite antrą duonos riekelę.
Ant šios riekelės taip pat užtepkite majonezo ir kartokite sluoksniavimą: salota, pomidoras, šoninė, vištiena. Galiausiai uždėkite trečiąją duonos riekelę, kurią iš vidinės pusės taip pat aptepkite majonezu.
Sumuštinius supjaustykite trikampėliais ir persmeikite smeigtukais, kad laikytųsi. Lėkštėje serviruokite trikampėliais pjaustytą sumuštinį, keptas bulvytes ir majonezo-trumų padažą. Skanaus!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!