Laidos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir Simona Kontrimienė improvizuos iš vaikystės atkeliavusių, šiltus prisiminimus keliančių patiekalų tema – žagarėliai, švilpikai, skruzdėlynas ir kiti skanumynai nuguls ant stalo.
Šį kartą prie grilio entuziasto Vyliaus Blauzdavičiaus ir pasaulinės virtuvės eksperto, pelniusio daugybę apdovanojimų, Tomo Rimydžio prisijungė tinklaraščio „Balta lėkštė“ autorė Simona Kontrimienė.
Jos specializacija – kasdienis, šeimos maistas. Simona sako, kad neturi vienos mėgstamos virtuvės, ji mėgsta viską – ir kinietišką maistą, ir azijietiškus patiekalus, ir cepelinus.
„La Maistas“ studijoje Simona gamins patiekalus iš savo vaikystės – sausainius su obuoliais, vadinamus „Skarelėmis“ ir šilkinius bulvių kukulius, bet patieks sušiuolaikintą jų interpretaciją – su mėtomis ir mėtų padažu.
Nuolatinis laidos kulinaras Tomas Rimydis improvizuos žagarėlių tema. Gamins juos ne saldžius, kaip įprasta, bet su kmynais ir su karamelizuotų pastarnokų kremu. „Žagarėliai – senas patiekalas. Žagarėlių patiekalo šaknys randamos 18 amžiuje. Jie visada būdavo saldūs, o aš gaminsiu jų interpretaciją – nesaldžius. Aš dievu žagarėlius“, – apie patiekalą kalbėjo Tomas.
Antras Tomo gamintas patiekalas – skruzdėlynas. „Skruzdėlyną kepti išmokau vaikystėje. Mane išmokino kaimynas. Taip, būtent – kaimynas, ne kaimynė. Ir parodysiu visiems žiūrovams kaip aš jį gaminu. Nuo to būdo nukentėjo tėvų virtuvė, net kelis kočėlus keisti reikėjo“, – itrigavo T. Rimydis.
Tomas Rimydis TV žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip greitai ir paprastai karamelizuoti daržoves.
Kitas nuolatinis laidos šefas – Vylius Blauzdavičius gamins švilpikus, bet irgi ne tradicinius – užkeps juos griliuje su faršu, pomidorais ir sūriu. Taip pat patieks greitai paruošiamą silkės kapotinį ir šokoladinį „Tinginį“.
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.