Šį šeštadienį gero kino vakare žiūrovų laukia puikiai žinomo režisieriaus Martino Scorsese psichologinis trileris „Kuždesių sala“ (angl. „Shutter Island“). Filmas žiūrovus nukels į 1954 metus, kur JAV maršalas Teddy Danielsas (akt. Leonardo DiCaprio) su partneriu Chucku Aule (akt. Markas Ruffalo) atvyksta į izoliuotą ligoninę ypatingoje saloje tirti pacientės dingimo.
Tyrimo metu jie susiduria su paslaptingu daktaru Johnu Cawley (akt. Benas Kingslis) ir nerimą keliančiais įvykiais. Pagrindinis filmo herojus pradeda įtarti neetiškus eksperimentus, o jį patį tuo pat metu ima persekioti Antrojo pasaulinio karo prisiminimai ir žmonos Dolores (akt. Michelle Williams) mirtis. Kas jo laukia? Kokia yra šios neįtikėtino salos ir ligoninės paslaptis?
Aptarę siužeto vingius, laidos vedėjai pasiraitojo rankoves ir paruošė ypatingą patiekalą, kurį dieva pats Leonardo DiCaprio – Salvadoro paplotėlius pupusa su aštriu majoneziniu padažu ir marinuotų daržovių salotomis. Išbandykite patys – šie paplotėliai nuo stalo dings žaibiškai.
Pupusa su aštriu majoneziniu padažu ir marinuotų daržovių salotomis
Pupusai reikės:
- 3 puodelių kukurūzų miltų;
- 200 ml karšto/verdančio vandens;
- 2 laimų sulčių;
- 2 a. š. druskos „Sauda“;
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių „Mamos konservai“;
- 40 g tarkuoto mozzarella sūrio;
- 150 g marinuotų kopūstų salotų „Mamos konservai“;
- 150 g marinuotų daržovių salotų „Mamos konservai“;
- 150 g marinuotų agurkų salotų „Mamos konservai“;
- Kelių žiupsnelių druskos ir pipirų „Sauda“;
- Alyvuogių aliejaus.
Padažui reikės:
- 3 v. š. pikantiško pomidorų padažo „Mamos konservai“;
- 3 v.š. majonezo „Vilnius „Pirmas lietuviškas“;
- 2 a.š. sriračos padažo;
- 1 a. š. laimo sulčių;
- Žiupsnelio česnako granulių „Sauda“.
Gamyba. Padažas:
Dubenėlyje sumaišykite Vilniaus „Pirmą lietuvišką“ majonezą, „Mamos konservų“ pomidorų padažą, laimo sultis ir srirača padažą bei viską gerai išmaišykite.
Pupusa:
Sutraiškykite raudonąsias pupeles, pagardinkite jas „Saudos“ druska ir pipirais. Dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus, vandenį, laimo sultis ir druską. Tešla turi būti pakankamai minkšta, tad įdėkite daugiau vandens, jei ji bus kietoka.
Suformavę kamuoliuką suspauskite jį į delno dydžio diską, į vidurį dėkite šiek tiek trintų pupelių bei tarkuoto sūrio, tada vėl suformuokite kamuoliuką ir galiausiai vėl suspauskite, kad būtų kaip paplotėliai.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apkepkite pupusas iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Pupusas serviruokite su „Mamos konservų“ marinuotų daržovių asorti ir aštriu majoneziniu padažu. Skanaus!
Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!