Originaliame recepte buvo reikalaujama 1/4 stiklinės majonezo, kurio, mano manymu, buvo per daug. Sumažinau iki 2 šaukštų, kurių pakanka, kad ingredientai susijungtų. Geriausia tai, kad sumaišę įdarą tiesiog sudėkite šaukšteliu ant kiaušinio baltymo“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Reikės:
- 6 kietai virti dideli kiaušiniai;
- 150 g šaltai rūkytos lašišos, labai smulkiai supjaustytos;
- 2 česnakų skiltelės;
- 2 šaukštai majonezo;
- 1 mažas svogūnas;
- 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių;
- 1/2 arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- paprikos milteliai, švieži svogūno laiškai arba švieži krapai papuošimui (nebūtina).
Kiaušinius išvirkite ir gerai atvėsinkite. Perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
Lašišą smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tryniais, tarkuotu česnaku, smulkiai supjaustytu svogūnu, išspauskite citrinos sultis, įtarkuokite citrinos žievelę, dėkite majonezo, berkite paprikos miltelių ir gerai išmaišykite.
Aš svogūno laiškus maišiau su kiaušinio trynio mase, nors galima ir berti puošiant kiaušinius. Šia mase įdarykite kiaušinio baltymus.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!