• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien be jokių įžanginių kalbų ir ilgų litanijų dalinuosi paprastu, bet labai skanių kiaušinių receptų. Žinau, kad jau pradedate ieškoti idėjų ką ruošti Velykų stalui, tad lai būna jums idėja. Šaltai rūkyta lašiša yra šilkinė ir lengva, su išskirtiniu, bet subtiliu skoniu. Visi įdaro ingredientai yra sumalti arba labai smulkiai pjaustyti, todėl įdaras yra subtilus ir išlaiko tam tikrą tekstūrą.

„Šiandien be jokių įžanginių kalbų ir ilgų litanijų dalinuosi paprastu, bet labai skanių kiaušinių receptų. Žinau, kad jau pradedate ieškoti idėjų ką ruošti Velykų stalui, tad lai būna jums idėja. Šaltai rūkyta lašiša yra šilkinė ir lengva, su išskirtiniu, bet subtiliu skoniu. Visi įdaro ingredientai yra sumalti arba labai smulkiai pjaustyti, todėl įdaras yra subtilus ir išlaiko tam tikrą tekstūrą.

REKLAMA

Originaliame recepte buvo reikalaujama 1/4 stiklinės majonezo, kurio, mano manymu, buvo per daug. Sumažinau iki 2 šaukštų, kurių pakanka, kad ingredientai susijungtų. Geriausia tai, kad sumaišę įdarą tiesiog sudėkite šaukšteliu ant kiaušinio baltymo“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

Reikės:

  • 6 kietai virti dideli kiaušiniai;
  • 150 g šaltai rūkytos lašišos, labai smulkiai supjaustytos;
  • 2 česnakų skiltelės;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • 1 mažas svogūnas;
  • 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • paprikos milteliai, švieži svogūno laiškai arba švieži krapai papuošimui (nebūtina).

 

Kiaušinius išvirkite ir gerai atvėsinkite. Perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.

Lašišą smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tryniais, tarkuotu česnaku, smulkiai supjaustytu svogūnu, išspauskite citrinos sultis, įtarkuokite citrinos žievelę, dėkite majonezo, berkite paprikos miltelių ir gerai išmaišykite.

Aš svogūno laiškus maišiau su kiaušinio trynio mase, nors galima ir berti puošiant kiaušinius. Šia mase įdarykite kiaušinio baltymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų