• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Gardūs, purūs ir maistingi blynai su šilauogėmis. Puikiai tiks sekmadienio pusryčiams ar užgavėnėms.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 200 g pilno grūdo speltos miltų;
  • 1 v. š. linų sėmenų + 3 v. š. vandens;
  • 200 ml augalinio (pvz. sojų ar avižų) pieno;
  • 3 saujų šilauogių;
  • 1 a.š.kepimo miltelių;
  • 1 v.š. klevų sirupo ar kito saldiklio;
  •  Šiek tiek aliejaus kepimui.

Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pilame klevų sirupą ir sudedame linų sėmenis, išmaišome. Po truputį pilame pieną, maišome. Pačioje pabaigoje sudedame šilauoges, išmaišome. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Kepame nedidelius blynelius ant silpnos kaitros. Skanaus!

Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui Sveikas receptas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų