Gardūs, purūs ir maistingi blynai su šilauogėmis. Puikiai tiks sekmadienio pusryčiams ar užgavėnėms.
Ingredientai (2 porcijoms):
- 200 g pilno grūdo speltos miltų;
- 1 v. š. linų sėmenų + 3 v. š. vandens;
- 200 ml augalinio (pvz. sojų ar avižų) pieno;
- 3 saujų šilauogių;
- 1 a.š.kepimo miltelių;
- 1 v.š. klevų sirupo ar kito saldiklio;
- Šiek tiek aliejaus kepimui.
Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pilame klevų sirupą ir sudedame linų sėmenis, išmaišome. Po truputį pilame pieną, maišome. Pačioje pabaigoje sudedame šilauoges, išmaišome. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Kepame nedidelius blynelius ant silpnos kaitros. Skanaus!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui Sveikas receptas.