Daugiagrūdė duona gaminama iš kelių rūšių grūdų, pavyzdžiui, kviečių, avižų, sorų ir kitų. Šiame produkte gausu augalinių skaidulų, kurios suteikia ilgalaikį sotumo jausmą ir nekenkia figūrai.
Kokią duoną rinktis dėl naudos sveikatai?
Dėl didelio kiekio vitaminų ir mineralų daugiagrūdė duona palankiai veikia visą organizmą. Kasdienis jos vartojimas padeda papildyti naudingų mikroelementų atsargas.
Joje yra kalcio, fosforo, magnio ir kalio, kurie padeda stiprinti kaulus, dantis, nagus, taip pat palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.
Ruginėje duonoje yra mažai kalorijų, todėl ji yra puikus pasirinkimas besilaikantiems dietos. Šios rūšies duona yra lengvai virškinama ir padeda paspartinti svorio metimo procesą. Dėl sudėtyje esančio lizino – svarbios aminorūgšties, dalyvaujančios ląstelių statyboje, ruginė duona stiprina kraujagyslių sieneles.
Ji taip pat padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje ir blogojo cholesterolio kiekį, nes organizmas ją virškina palaipsniui.
Viso grūdo duona, pagaminta iš neperdirbtų kviečių, išlaiko visas maistines medžiagas. Šioje duonoje gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų, todėl ji yra puikus pasirinkimas gerai sveikatai palaikyti.
Reguliarus jos vartojimas padeda normalizuoti cukraus kiekį kraujyje, mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį ir gerina žarnyno veiklą. Dėl naudingų makro- ir mikroelementų ji taip pat mažina hipertenzijos, insulto ir nutukimo riziką.
Pasirinkę vieną iš šių duonos rūšių, aprūpinsite savo organizmą svarbiomis maistinėmis medžiagomis, pagerinsite bendrą sveikatą ir išsaugosite figūrą.
Gaugiagrūdė duona- pati bogiausia, tai tyrimai buvo atlikti JAV. VISI TYRIMAI SKELBTI 2019- 2020 M.
VERTINGIAUSIA ruginė duona!