Ji puikiai tinka ir ant vaišių stalo, ir į pietų dėžutę, ir ant vakarienės stalo. Pagaminti visai paprasta, o skonis pranoks lūkesčius.
Mišrainei reikės:
4 bulvių, 2 morkų, 2 kiaušinių, 120-150 gramų rūkytos vištienos, pusės svogūno, 3-4 valgomųjų žirnelių, garstyčių, majonezo, druskos, pipirų, mėgstamų žalumynų.
Gaminimas
Iš pradžių neskustas bulves su lupena nuplauname. Tada nuplauname morkas. Išvirkite bulves puode.
Atskirame puode išverdame morkas. Išverdame kiaušinius kietai. Kiaušinius nulupame.
Nusunktas bulves atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Nusunktas morkas atvėsinkite bei supjaustykite kubeliais. Tuomet rūkytą vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
Kietai virtus kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais. Raugintus agurkus taipogi supjaustykite nedideliais kubeliais.
Svogūną smulkiai sukapokite. Susmulkinkite žalumynus.
Tada visus ingredientus dėkite į dubenį, paskaninkite pagal savo savo skonį druska ir pipirais, užpilkite mėgstamu majonezu, dėkite šaukštelį Dižono garstyčių bei sumaišykite.
Papuoškite žalumynais. Patiekite ir skanaukite!
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/