• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šias dvi šalis skiria jūra, o salotas tik vos vienas ingredientas. Vienur feta sūris, kitoje jūros pusėje kaparėliai. Tad abi salotas aprašysiu vienu postu. O jūs pasirinksite kurios šalies salotų norite labiau“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

„Šias dvi šalis skiria jūra, o salotas tik vos vienas ingredientas. Vienur feta sūris, kitoje jūros pusėje kaparėliai. Tad abi salotas aprašysiu vienu postu. O jūs pasirinksite kurios šalies salotų norite labiau“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Graikiškos bulvių salotos

Jums reikės:

  • virtų bulvių (supjaustytų),
  • feta sūrio,
  • kalamata alyvuogių be kauliukų,
  • saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir susmulkintų,
  • raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais.
  • petražolių.
  • padažui:
  • baltojo vyno acto,
  • alyvuogių aliejaus,
  • pipirų mišinio,
  • druskos.

Padažui skirtus ingredientus sumaišykite. Atvėsusias bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais. Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.

Alyvuoges nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Petražoles smulkiai supjaustykite. Sutrupinkite arba supjaustykite kubeliais fetos sūrį. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Viską berkite į dubenį. Apšlakstykite padažu ir laisvai sumaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Uždenkite maistine plėvele ir leiskite salotoms kalias valandas pabūti šaldytuve, kad skoniai tolygiai pasiskirstytų.

 

Pantesca salotos arba spalvingos itališkos salotos

Jums reikės:

  • bulvių
  • vyšninių pomidorų,
  • juodų (arba žalių) alyvuogių.
  • raudonojo svogūno pagal skonį,
  • kaparėlių,

Padažui:

  • baltojo vyno acto,
  • alyvuogių aliejaus.
  • raudonėlio,
  • baziliko lapelių,
  • druskos.

Sudėtingumas: paprasta. Receptai: iš interneto

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų