Šįkart laidoje į kovą stoja du populiariausi japoniškos virtuvės patiekalai: sušiai ir ramenas. Jų pasiūla Lietuvoje – didelė, vis dėlto, restoraną galite persikelti į namus ir atkartoti šiuos patiekalus.
Japonijos virtuvės klasika
Sušiai – tikra japoniškos virtuvės klasika. Retas žino, bet šio patiekalo šaknys siekia net aštuntąjį amžių – tais laikais ryžiai buvo naudoti laikyti žuviai ją užkonservuojant.
Šiandien populiarios kelios sušių rūšys: nigiri – suspausti ryžiai su žuvimi ant viršaus, maki – sušiai, įvynioti į jūros dumblius, ir sashimi – gryna žuvis be ryžių.

Lietuviams kadaise sušiai, kai tik atsirado kavinėse ir restoranuose, buvo tikra egzotika, o dabar – mėgstamas ir populiarus patiekalas.
O štai ramenas – Japonijos virtuvės jaukumo simbolis ir kiekvienas regionas turi savitą, unikalų patiekalo receptą. Nuo „tonkotsu“ su sodraus skonio ir kreminės tekstūros kiaulienos sultiniu iki „shoyu“ su sojos padažo pagrindo sultiniu – šis patiekalas netruko užkariauti lietuvių širdis.
Ramenas gardinamas jūros gėrybėmis arba žuvimi, taip pat daržovėmis, marinuotais kiaušiniais ir kitais priedais.
Kaip pasigaminti šiuos Japonijos virtuvės patiekalus atskleis šios sekmadienio laidos svečiai. Sušių receptu dalinsis „ShakeSnack“ restorano šefas Dmitrijs, o kaip pasigaminti rameną, parodys „Nanto maisto studijos“ šefas Edvardas.
Restoranuose šie patiekalai gali kainuoti vos nuo kelių iki keliolikos eurų, pavyzdžiui, sušiai gali kainuoti ir 25 eurus, ramenas – iki 18 eurų.
Sušių receptą išvysite jau šį sekmadienį laidoje „La maistas. Iššūkis“, o Edvardo rameno su kiaulienos šonine receptu dalijamės jau dabar – palepinkite save savaitgalį.
Japoniška Ramen sriuba su kiaulienos šonine
Reikės:
- Šoninės;
- Saldžios sojos padažo;
- Sojos padažo;
- Česnakų aliejaus;
- Kvietinių makaronų;
- Sultinio;
- Špinatų;
- Bambukų ūglių;
- Sojoje marinuoto kiaušinio;
- Svogūnų laiškų;
- Degintų česnakų aliejaus;
- Čili aliejaus.
Gaminimo eiga:
Supjaustome šoninę gabalėliais, apskrudiname ir aptepame saldžios sojos padažu. Į serviravimo lėkštę pilame sojos padažą, česnakų aliejų, išmaišome. Išverdame šviežius kvietinius makaronus.
Pradedame formuoti rameną: supilame sultinį, dedame virtus makaronus, blanširuotus špinatus, bambukų ūglius, šoninę, sojoje marinuotą kiaušinį. Papuošiame svogūnų laiškais ir degintų česnakų bei čili aliejais. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!











































































































































































































































































































