Cinamoninių bandelių tešlai reikės:
- 450 gr miltų
- 200 ml šilto pieno
- 40 gr ištirpinto sviesto
- 5 šaukštų cukraus
- 7 gr sausų mielių
- Kiaušinio
Bandelių įdarui reikės:
- 50 gr ištirpinto sviesto
- Kelių šaukštų rudojo cukraus
- Kelių šaukštelių cinamono
Kremui reikės:
- 300 gr kambario temperatūros kreminio sūrio
- 100 gr cukraus pudros
- 80 gr kambario temperatūros sviesto
Gaminimo eiga:
Miltus gerai išmaišykite su mielėmis, berkite druskos. Kiaušinį lengvai išplakite. Į miltus supilkite šiltą, bet ne karštą pieną, plaktą kiaušinį ir užmaišykite tešlą. Kada tešla sulips, supilkite atvėsusį ištirpintą sviestą. Tešlą gerai išminkykite, kol ji taps minkšta, glotni ir nebelips prie rankų. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir uždengę maistine plėvele palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kad pakiltų. Tešla turėtų padvigubėti.
Pakilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, paspaudykite ją, kad sprogtų visi oro burbuliukai ir iškočiokite kuo didesnį kvadratą. Tešlą reikėtų kočioti kuo ploniau, bet stebėti, kad ji neplyštų ir nepriliptų prie paviršiaus. Iškočiotą tešlą patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Visą tešlą supjaustykite ilgomis juostelėmis ir kiekvieną jų susukite.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir į jį sudėkite bandeles. Bandeles dėkite paliekant šiek tiek vietos tarp jų, nes kepdamos jos plėsis. Kepkite apie 15–20 min. (priklausomai nuo jų dydžio) 180 laipsnių orkaitėje.
Kol kepa bandelės paruoškite kremą. Kreminį sūrį išplakite iki purumo, dėkite sviestą ir plakite iki vientisos masės. Supilkite cukraus pudrą ir dar kartą išplakite, kad kremas taptų vientisas ir be gumuliukų. Iškeptas bandeles palikite šiek tiek atvėsti ir aptepkite kremu.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.