Tortilijos omletui reikės:
- 1 svogūno
- 1 paprikos
- Rūkytos šoninės
- 2 š. alyvuogių aliejaus
- 3 kiaušinių
- Kalendros
- Tarkuoto sūrio
Salotoms reikės:
- 1 avokado
- Kukurūzų
- Svogūnų laiškų
- Vyšninių pomidorų
- Kalendros
- Alyvuogių aliejus
- Laimo sulčių
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
- Supjaustome svogūnus, paprikas ir rūkytą šoninę gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus, papriką ir rūkytą šoninę ir kepame, kol lengvai paskrunda.
- Dubenyje išplakame 3 kiaušinius ir jį pilame į keptuvę ant apkeptų daržovių bei rūkytos šoninės. Tolygiai ant viršaus užberiame smulkintos kalendros ir saują tarkuoto sūrio, viską užklojame tortilija ir ją prispaudžiame. Kepame apie 4 min. Tada omletą apverčiame ant keptuvės dangčio ir atgal nuleidžiame į keptuvę. Lenkiame tortiliją per pusę ir apkepame abi puses po 1 min. Pateikimui supjaustome tortilijos omletą į keturias dalis.
- Salotoms supjaustome avokadą, svogūnų laiškus, vyšninius pomidorus. Į dubenį dedame supjaustytus ingredientus, kukurūzus ir užpilame alyvuogių aliejumi, laimo sultimis bei pagardiname medumi. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir kalendros.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!