• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasaris – gamtos atgijimo metas. Šiuo laikotarpiu galima pajausti jėgų ir energijos stygių, tad žolelės, kurias galime rasti laukuose, pievose – tikras vitaminų šaltinis. 

Pavasaris – gamtos atgijimo metas. Šiuo laikotarpiu galima pajausti jėgų ir energijos stygių, tad žolelės, kurias galime rasti laukuose, pievose – tikras vitaminų šaltinis. 

REKLAMA

„Valgomi laukiniai augalai. Dabar laikas, kaip burtas. Kai žolelės, pilnos augimo gyvasties, kai proga išeiti į mišką ir būti nustebintiems, kas žingsnį: žiedų, žalumos, pavasarinių grybų. Šiandien apie tai, ką galima valgyti parsinešt iš pievų ir miškų“, – rašoma socialinio tinklo „Instagram“ puslapyje „ukis.necia“.

Įraše moteris dalinasi, kokias žoleles galima rinkti šiuo metu ir „dėti į lėkštes“:

„Pienės lapeliai – maloniai kartaus skonio, šiek tiek primena gražgarstes. Vitaminas C, kalcis, mažina cukraus kiekį kraujyje. Salotoms, į kepinius, sriubas. 

REKLAMA
REKLAMA

Dilgėlės lapeliai – tiksliau pačios viršūnėlės Baltymų šaltinis, vitaminas C, K – didina kraujo krešėjimą, kalcis, aminorūgštys. Arbatoms, sriuboms, salotoms, vienas susitrynus tarp delnų su druska, kaip energy balls. 

REKLAMA

Garšva – teigiama, kad garšva chemine sudėtimi artima žmogaus kraujo sudėčiai. Baltyminga, vitaminas C, A, kalcis, geležis. Į salotas ir kuo daugiau! Tai viena iš nedaugelio žolelių, kurių nepadauginsi. Su dilgėlėm ir pienėm į shakshuką. Man skaniausia sriuba, labai primena šviežių kopūstų sriubą! 

Žliugė – špinatų alternatyva. E ir C vitaminai, kalis, karotinas. Į salotas!“

View this post on Instagram
REKLAMA
REKLAMA

„Liepų lapeliai – man tai jie, kaip ambrozija. Labai švelnaus skonio ir tekstūros, salstelėję. Salotoms. Net nepradėkit su terminiu apdorojimu, per daug įspūdingas žalėsis kaitinimui. 

Raktažolės – man vienas smagiausių pavasario valgomų augalų, 6 lapeliai atstoja dienos vitamino C dozę. Salotoms! Ir žiedus!

Builis – prancūzų dievinama žolelė, turi lengvą anyžiaus aromatą. Rinkite, jei tiksliai pažįstate ar žinote, kad jūsų rinkimo vietoje auga konkrečiai builis, nes yra pora panašių nuodingų augalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiškio kopūstai – man jie apie vaikystę. Tas rūgštelės cinkelis! Labai smagu lapeliais puošti patiekalus. Nepadaukinkit, daug oksalo rūgšties. 

Žemuogių lapai – unikalus geležies šaltinis. Į salotas ir arbatoms. 

Visos žolelės vienaip ar kitaip – vaistažolės – jų tikrai užtenka po saujelę. Rinkite tausodami gamtą ir augalus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame


TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų