• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lauko žolelių, augalų nauda – neįkainojama. Jau senovėje žmonės tikėjo, kad įvairios žolėlės turi ne tik dekoratyvinių, gydomųjų savybių, bet yra ir puikus delikatesas.

Lauko žolelių, augalų nauda – neįkainojama. Jau senovėje žmonės tikėjo, kad įvairios žolėlės turi ne tik dekoratyvinių, gydomųjų savybių, bet yra ir puikus delikatesas.

REKLAMA

Socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Mano žolelės“ rašoma apie įvairų laukinių žolelių ir keptų pienių pumpurų panaudojimą: „Kepti pienių pumpurai. Dar vienas paišdykavimas per mano praktinius žolelių užsiėmimus. Ieškojome, žiūrėjome, kalbėjome, bandėme ir ragavome pavasarines laukines žoleles.

Gaminome žolelių sviestą, varškės užtepėlę, o karštas patiekalas buvo svieste kepti kiaulpienių pumpurai. Skonis kaip mažų grybukų.“

Pumpurus galima paskaninti

Žolininkės teigimu, skaniausi pumpurai – iš pienės vidurio. „Susirinkome po saują, nuskabėme kotelius, nuplovėme, nusausinome rankšluosčiu, keptuvėje dar pakepinome svogūnėlį (bandžiau ir be jo. Irgi skanu), subėrėme pumpurėlius, kiek paskaninome druska su prieskoninėmis žolelėmis ir po minutės kitos jau galima gardžiuotis.

Norint, galima ir blanširuoti, bet jie kepant vistiek pakeičia spalvą. Nesiūlau jų valgyti kaip garnyrą. Jie tam per geri. Geriausia nedaug ir kiekvienu pumpurėliu pasigardžiuojant“, – pernai buvo rašoma socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Mano žolelės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų