Britai mėgsta kavą, tačiau, anot vieno guru, skanios tirpios kavos gaminimo paslaptį tikrai žino ne visi.
1,2 mln. sekėjų turintis „TikTok“ vartotojas @ethanrodecffee, kitaip žinomas kaip „kavos vaikinas“, paaiškino, kodėl daugelis iš mūsų klysta.
„Tirpi kava yra nepakankamai vertinama ir nedaug žmonių žino, kaip ją teisingai gaminti, – tvirtino jis savo vaizdo įraše, sulaukusiame 12 milijonų peržiūrų. – Tirpi kava bus kartaus skonio, jei ją iš karto užpilsite verdančiu vandeniu.“
Įpilti šlakelio šalto vandens
Kavos žinovas rekomenduoja prieš pilant karštą vandenį, į puodelį įpilti šlakelį šalto vandens ir jame ištirpinti tirpios kavos krislus.
Ethanas mielai pasidalijo savo meile kavai, atskleisdamas du mėgstamiausius receptus, rašo mirror.co.uk.
Pirmiausia jis papasakojo apie suplaktą espreso kavą.
„Į plaktuvą įbersime vieną arbatinį šaukštelį tirpios kavos, vieną arbatinį šaukštelį rudojo cukraus ir du arbatinius šaukštelius vandens, – demonstruodamas aiškino jis. – Man patinka greitai maišyti, kol viskas ištirps, tada įdėsime šiek tiek ledo, šiek tiek cinamono ir tada energingai suplaksime, kad susidarytų gražus putų sluoksnis.“
„Jei norite pasimėgauti tokia kava, reikia turėti espreso kavos aparatą, tačiau šitaip gamindami gausite lygiai tokią pačią tekstūrą ir jums teliks įpilti šiek tiek pieno“, – aiškino Ethanas.
Antrasis Ethano siūlomas gėrimas – kavos pieno kokteilis.
„Į plaktuvą sudėkite tuos pačius pirmojo recepto ingredientus ir suplakite, – pasakojo Ethanas. – Jei norite, galite pridėti kvapiosios medžiagos, pavyzdžiui, šaukštą sūdytos karamelės sirupo, kuris gėrimui suteiks įdomesnį skonį.“
Ethano sekėjai dėkojo jam už rekomendacijas.
„Suplaktas espreso pakeitė mano gyvenimą, taigi puiku!“, – rašė vienas.
„Suplaktas espreso – dabar tik taip mėgaujuosi tirpia kava. Tikras rojus...“, – pritarė kitas.
„Puikiai tinka vasariškoms dienoms“, – pridūrė trečias.