Jį skelbia shustryak.com. Trijų litrų stiklainį užpilkite 2,6–2,7 litro nusistovėjusiu vandeniu.Tuomet į jį įpilkite šiltame vandenyje ištirpintų 100 gramų mielių ir pusę stiklinės cukraus.
Stiklainį pridenkite marle ir laikykite šiltoje vietoje kartkartėmis pamaišydami. Mišinys bus paruoštas, kai nustos fermentuotis. Stiklinę jo atskieskite 10 litrų vandens.
Liedami pomidorus, vienam kerui supilkite litrą pasigamintų trąšų. Procesą per vasarą pakartokite tris kartus. Dėl to pomidorų kerai bus stiprūs, ant pačių vaisių nebus nudegimo žymių, jie lengvai ištvers karštį.
Tačiau įdomiausia ir džiugiausia tai, kad pomidorus valgysite visą spalį – jiems nepakenks ir šaltos naktys. Tik nepamirškite komposto ir mulčo.
Šaltinis: worldrecipes.eu