Pasak mokslininko Ali Boolani iš Clarksono universiteto, dirbusio kartu su mokslininkų grupe iš Gruzijos universiteto, šio gėrimo (kofeino ir šokolado mišinio) vartojimas vienu metu pagerino dėmesio išlaikymą, susikoncentravimą, rašo indy100.com.
Mokslininkai atliko išsamų, kelių metų tyrimą su skirtingomis savanorių grupėmis. Jiems buvo duodama gerti įvairūs deriniai: plikyta kakava, kakava su kofeinu, kakava be kofeino ir placebas. Užduotį dalyviai baigė patikrindami savo dėmesingumo lygį.
Rezultatai parodė, kad tie, kurie gėrė kakavą su kofeinu, jautė mažiau nerimo ir demonstravo geresnį dėmesingumą, nei tos grupės nariai, kurie vartojo paprastą kakavą.
Visgi, ta grupė, kuri gėrė kavą tik su kofeinu, nejautė energijos ar dėmesio padidėjimo pokyčių. Tačiau jie akivaizdžiai buvo irzlesni po dėmesio koncentracijos užduoties.
„Kakava pagreitina smegenų kraujotaką, o tai paaštrina pažinimą ir dėmesingumą. Vartojimas vien kofeino turinčius gėrimus, galima sulaukti padidėjusio nerimo jausmo. O štai kakavoje esantis kofeinas sumažina nerimą ir kitas neigiamas emocijas. Tai ypač gera priežastis gerti Mocha ir Lattes kavos gėrimus“, – pasakojo mokslininkas Boolani.
Primenama, kad šį tyrimą užsakė atlikti Hershey Company, todėl rezultatus reikėtų vertinti su kritiškumo prieskoniu.