„Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius“, – rašo Audronė ir dalijasi laiko patikrintu receptu.
Reikės: 3 virtų bulvių, 4 žalių bulvių, 2 v.š krakmolo (1 + 1), žiupsnelio druskos, pieno, sviesto.
Gaminimo eiga
Virtas bulves sugrūdau. Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį. Dubenyje sumaišiau virtas ir takuotas bulves, įdėjau krakmolą, pagardinau druska. Iš paruoštos masės formavau nedidelius kukulius.
Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėjau krakmolą (krakmolą sumaišiau su keliais šaukštais vandens) ir sudėjau kukulius. Kukuliams iškilus į paviršių, paviriau dar 7–10 min.
Kukulius išgrėbiau kiaurasamčiu, įdėjau sviesto, užbalinau pienu ir vuolia. Vaikystės sriuba pagaminta.
Šaltinis: Gamink su Audrone