Filmas „Legenda“ – tikrais faktais paremta kriminalinė drama, pasakojanti tikrą dvynių brolių Kray – Ronnie ir Reggie – istoriją.
Broliai 6-ojo dešimtmečio Londone tapo legendiniais nusikalstamo pasaulio veikėjais. Jie sukūrė naktinių klubų imperiją, įsivėlė į reketą, korupciją ir organizuotus nusikaltimus, tačiau jų tarpusavio santykiai buvo ne mažiau audringi nei jų veikla už įstatymo ribų.
Charizmatišką bei racionalų Reggie ir psichiškai nestabilų, žiaurų Ronnie įspūdingai įkūnija vienas ir tas pats aktorius – Tomas Hardy. Tai – įtemptas, stilistiškai ryškus filmas, tyrinėjantis nusikaltimų, lojalumo ir šeimos ryšių kainą.
Aptarę siužeto vingius ir filmo įdomybes, vedėjai pasiraitojo rankoves ir pagamino burnoje tirpstantį Velingtono kepsnį.

Velingtono kepsnys
Ingredientai:
- Apie 600 g jautienos išpjovos;
- Alyvuogių aliejus;
- Apie 400 g rudųjų pievagrybių;
- 1 čiobrelio šakelė;
- Apie 400 g sluoksniuotos tešlos;
- 9-10 griežinėlių Parmos kumpio;
- Apie 100 g Dižono garstyčių;
- 2 kiaušinių tryniai (išplakti su 1 v.š. vandens ir žiupsneliu druskos);
- Druska ir pipirai „Sauda“.
Gamyba:
Smulkiai supjaustykite grybus arba susmulkinkite juos smulkintuvu. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, suberkite grybus, įdėkite čiobrelių lapelių, pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite ant stiprios ugnies apie 10 minučių, kol išgaruos visa drėgmė ir liks tiršta grybų pasta (žinoma kaip „duxelle“). Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti.
Jautienos filė iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus apkepkite filė, kol paviršius gražiai apskrus. Tada išimkite ir palikite atvėsti.
Atvėsusią jautieną iš visų pusių aptepkite Dižono garstyčiomis.
Ant darbinio paviršiaus patieskite didelį maistinės plėvelės lakštą. Jo centre išdėliokite Parmos kumpio riekeles taip, kad sudarytų kvadratą. Ant kumpio tolygiai paskleiskite grybų masę. Ant viršaus uždėkite jautienos filė.
Naudodami maistinę plėvelę, jautieną tvirtai suvyniokite į kumpį, kad gautumėte vienodo storio cilindrą. Susukite ir įtempkite plėvelę, kad vyniotinis išlaikytų formą, tada padėkite į šaldytuvą mažiausiai 15 minučių.
Lengvai miltais pabarstytame paviršiuje iškočiokite tešlą į pakankamai didelį stačiakampį, kad ji visiškai apgaubtų jautienos vyniotinį. Ištraukite mėsą iš šaldytuvo, nuimkite maistinę plėvelę ir dėkite ant tešlos.
Tešlos kraštus aptepkite kiaušinių plakiniu ir ją atsargiai apvyniokite aplink jautieną. Kraštus užspauskite ir nupjaukite perteklinę tešlą. Šakute galima padaryti dekoratyvinius įspaudus.
Paruoštą vyniotinį aptepkite kiaušinių plakiniu. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol tešla taps auksinės rudos spalvos.
Iškepusį kepsnį palikite pailsėti apie 10 minučių, tada supjaustykite ir mėgaukitės. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































