Avokadą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip dvi savaites, tačiau visą – nesupjaustytą – vaisių. Jei nuspręsite naudoti tik pusę jo, palikite branduolį viduje. Jei nuspręsite pašalinti žievelę ir branduolį, įdėkite ją į užtraukimą plastikinį maišelį (pabandykite pašalinti, kiek įmanoma daugiau oro iš maišelio vidaus).
Štai ką galite padaryti, kad avokadai ilgiau išliktų švieži:
Avokado vaisių minkštimas paruduoja, vos tik pradedate jį pjaustyti, dėl fermento, kuris oksiduojasi sąlyčio su oru metu. Yra daug žmonių, kurie nemėgsta valgyti tokio avokado.
Naudokite alyvuogių aliejų
Nepanaudotą avokadą supjaustykite su alyvuogių aliejumi. Tai sukuria natūralų barjerą oksidacijai.
Citrinų sultys padės palaikyti šviežumą
Citrinų sultys slopina oksidaciją. Pusę avokado sutrinkite su citrina arba apšlakstykite citrinos sultimis.
Svogūnai – dar viena šviežio avokado paslaptis
Ką daryti: padėkite kelis didelius svogūno gabalėlius ant indelio dugno. Įdėkite avokadą prapjauta dalimi žemyn ant svogūno arba uždėkite kelis svogūno gabalėlius ant avokado.